Скільки будемо платити за світло у 2024 році. Експерти озвучили прогноз

Нові тарифи можуть ухвалити після завершення опалювального сезону

Зростання тарифів на комунальні послуги швидше за все уникнути у 2024 році не вдасться. З великою ймовірністю тариф на світло для населення зросте до 3,5 гривень за кіловат, прогнозує голова Спілки споживачів комунальних послуг України Олег Попенко.

При цьому вартість електроенергії для бізнесу змінюється постійно, і у 2023 році тариф уже збільшився на 25%. Слід очікувати й збільшення тарифів на обслуговування будинків, бо поступове зростання відбувається й зараз.

Це відбувається постійно, і за цей рік послуга здорожчала майже на 20%, — каже Олег Попенко.

За рішенням місцевих рад росте й тариф на вивезення твердих побутових відходів. Ці послуги не прописані в законодавстві України, мораторій на них не поширюється, тож місцева влада має право на підвищення їх вартості. Тим паче що підняття тарифів аргументують збільшенням вартості паливно-мастильних матеріалів на ринку, подекуди на 50-70%.

Щодо тарифів на послуги водопостачання, то ще у 2022 році їх тричі намагалися підняти. Ситуація для цих підприємств залишається скрутною, проте однозначно зараз ще важко спрогнозувати якими будуть тарифи на холодну воду.

Не зміниться наступного року вартість:

  • теплопостачання;
  • гарячого водопостачання;
  • транспортування газу.

Голова «Нафтогазу» Олексій Чернишов наполягає, що тарифи на сам газ необхідно переглянути, у бік збільшення. Але відповідно до законодавства, зараз це робити не можна – через мораторій.

Збільшення тарифів на комунальні послуги неможливо розглядати через вплив виключно якогось одного чинника. В усіх послугах фактори впливу на ціну відрізняються, пояснює Олег Попенко.

Джерело: ФАКТИ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень