Скандал довкола Євробачення-2023: Чехію представить гурт із росіянкою. Співатимуть українською (ВІДЕО)

Розповідають історію про сестер-слов'янок, яким протистоїть зла сила, зображена у вигляді групи чоловіків

У Чехії переможцем національного відбору на пісенний конкурс «Євробачення-2023» став гурт Vesna, який складається з учасників із Чехії, Словаччини та росії. Конкурсна пісня звучатиме англійською, українською, чеською та болгарською.

Про це йдеться на сторінці чеського відбору.

У кліпі до пісні під назвою My sister's crown гурт зображує казку, яка починається зі слів про те, що колись «у слов'янському королівстві панували любов та братерство», але згодом «настала тінь і все було забуто».

Після цього розповідається історія про сестер-слов'янок, яким протистоїть зла сила, зображена у вигляді групи чоловіків.

Як пояснили самі учасниці гурту, вони вирішили записати цю пісню і взяти участь у «Євробаченні», коли дізналися, що конкурс не відбудеться в Україні.

— Ми вирішили зробити мистецький вибір, щоб віддати належне нашій рідній сестрі — Україні.

 

Тому приспів пісні співається українською мовою.

 

Оскільки зараз Україна переживає дуже непростий час, ми хотіли висловити нашу відверту підтримку Україні, — стверджують музикантки.

Так зобразили сестру-українку в кліпі гурту з Чехії

А ось корона, про яку співають у пісні, означає суверенітет — не лише національний, але й індивідуальний. Гурт зазначає, що суверенітет є основним принципом суспільства, адже гідність і незалежність ґрунтуються на нашій здатності ухвалювати рішення щодо власного життя.

Як розповідає «Суспільне», учасницею гурту є росіянка Олеся Очеповська, яка наразі в Instagram виступає з підтримкою України. Однак користувачі соцмереж знайшли фото її брата у формі російського військового, яке він опублікував у 2020 році. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень