Ситуація з пальним на АЗС покращилася, але чи буде бензин цього літа?

Експерт розповів про нюанси

Щодня в Україні зростає ціна на газ, бензин та дизель, а черги за пальним не меншають. Тож сподіватися на появу надлишків пального не варто.

Пов’язано це з тим, що постачання пального в Україну відбувається нерівномірно, розповів глава «Консалтингової групи А-95» Сергій Куюн:

По газу імпорт вже перевищив очікування, по дизпаливу ринок поступово виходить на прогнозні показники, по бензину все ще не дотягує 20-25%.

Кількість постачальників дизельного палива за трохи більше ніж два тижні червня зросла до сотні (в 1,5 раза), автогазу — 45 (на 30%), бензину до 27.

Попри збільшення кількості постачальників, прогнозувати поліпшення ситуації рано. Адже разом зі збільшенням постачання зростає і кількість споживання. Пік споживання очікується у серпні-вересні.

Проблеми з пальним пов’язують не лише з поверненням людей та активізації бізнесу, а й проблемами з придбанням пального в Європі.

Частина імпортерів намагаються нажитися на постачанні — підняли ціни постачальники, перевізники, судновласники, з’явилися аферисти.

 

Сергій Куюн розповів, що місцеві банки не фінансують прямі контракти щодо постачання палива в Україну і не хочуть розглядати договори для постачання до сусідніх з Україною країн.

Різкого сплеску кількості пального чекати не варто – кожен бензовоз дістається з серйозними зусиллями.

 

Найважливіше зараз — створити резерв на кінець літа, початок осені та забезпечити потребу країни в пальному.

Джерело: Телеграф

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень