Сім сотень працівників готові забезпечувати аварійну готовність Хмельницької АЕС

На ХАЕС затверджено аварійний план, що визначає порядок проведення дій щодо попередження та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, а також зниження радіоактивного впливу на персонал, населення та навколишнє природне середовище.

Гендиректор ХАЕС очолює штаб керівника аварійними роботами на майданчику для здійснення загального керівництва з локалізації та ліквідації надзвичайних ситуацій на ХАЕС.

На Хмельницькій АЕС створені 23 аварійні групи та бригади загального та спеціального призначення, чисельністю близько семисот осіб. До складу яких входять працівники експлуатаційного, ремонтного персоналу та низки підрозділів, що забезпечують функціонування єдиного механізму із запобігання позаштатних ситуацій на АЕС, — розповів начальник управління з питань аварійної готовності та реагування ХАЕС Сергій Дубина.

Реалізуючи «постфукусімські» заходи з підвищення безпеки, на ХАЕС придбано 4 мобільні дизель генераторні електростанції та 6 мобільних помпових установок, для забезпечення постійної готовності ядерного об’єкта до непередбачуваних ситуацій. Це додаткові заходи, які унеможливлюють поширення будь-якої позаштатної ситуації на атомній електростанції.
[media=189966]
За словами Сергій Дубини, додаткові заходи на ХАЕС передбачені на випадок повного знеструмлення енергоблоків. Зокрема, мобільні дизель генераторні станції та помпові установки, призначені для подачі електропостачання та охолоджувальної рідини на системи безпеки, знаходяться біля обох енергоблоків. Решта техніки у стані очікування на спеціальному майданчику і використовується щорічно під час проведення протиаварійних тренувань.

У випадку виникнення позаштатної ситуації на АЕС, передбачене інформування територіальних та місцевих органів влади про хід протікання аварії, а також надання необхідних рекомендацій щодо захисту населення та територій. Всі заходи, які проводяться управлінням з питань аварійної готовності та реагування ХАЕС підтверджують, що аварійна готовність на Хмельницькій АЕС підтримується на високому рівні.

За матеріалами ХАЕС

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень