Як на ХАЕС відбувається будівництво комплексу з перероблення радіоактивних відходів (ВІДЕО)

Це один з найважливіших інвестиційних проєктів енергокомпанії

Днями на ХАЕС відбулася відеоконференція штабу з будівництва комплексу з перероблення радіоактивних відходів.

Введення в дію комплексу з перероблення радіоактивних відходів на АЕС України — це один з найважливіших інвестиційних проєктів енергокомпанії. Такі комплекси вже побудовані, функціонують та будуть введені в промислову експлуатацію в цьому році на Рівненській та Запорізькій АЕС. На черзі – Хмельницька АЕС, — зазначила директор з інвестицій та перспективного розвитку «Енергоатому» Тетяна Амосова.

Створення комплексу дозволить удосконалити систему поводження з відходами, забезпечить зменшення обсягів радіоактивних відходів, підвищення рівня захисту персоналу, населення та навколишнього середовища від дії іонізуючого випромінювання, підготовку радіоактивних відходів для подальшого заховання в централізоване сховище або до спеціалізованих підприємств.

На засіданні обговорили стан виконання проєктних, будівельно-монтажних робіт за графіком проєкту, постачання обладнання, взаємодії з підрядними організаціями. Генеральний директор ХАЕС Андрій Козюра окреслив поточні питання щодо будівництва комплексу та звернув увагу на «критичні точки» виконання графіка.

Засідання відбулося після того, як був проведений тендер і визначений підрядник для будівництва. Сьогодні реалізація проєкту вступає в активну фазу. Всі наші сили були зосереджені на закупівлі обладнання, зараз це питання рухається до завершення. Із семи одиниць обладнання — чотири вже знаходяться на майданчику ХАЕС. Ми сподіваємось, що процес повної комплектації обладнанням завершиться в І кварталі 2021 року, — каже виконавчий директор з ядерної та радіаційної безпеки й науково-технічної підтримки «Енергоатому» Наталія Шумкова.

За матеріалами ХАЕС

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень