Сім причин вживати імбир щодня (ФОТО)
На здоров'я
Спеції цінувалися завжди і свого часу були в Європі на вагу золота. Причин багато, одна з них та, що східні прянощі реально дуже помічні та корисні.
При цьому, з додаванням імбиру їх позитивні якості лише посилюються. Головне, що на відміну від інших популярних добавок, імбир ще й чудово смакує.
Приємний бонус: гінгерол
Сполука гінгеролу, знайдена вченими у свіжому імбиру має низку позитивних якостей. Ця протизапальна речовина полегшує біль та знімає набряки, є антиоксидантом – нейтралізує шкідливі вільні радикали (токсини) в організмі, тож знижує й ризик раку впродовж життя.
І це не все! Щоденне вживання імбиру здатне навіть змінити весь наш організм, тож не дивуйтеся, якщо ця чудова спеція стане вашим кращим другом!
1. Гудбай, рефлюкс і печія!
Маєте проблеми з печією? Кислотний рефлюкс (інша назва печії) може виникати залежно від їжі, яку ми їмо, чи від схильності нашого організму до таких розладів. У будь-якому випадку імбир тут здатен творити дива.
Його просто треба вживати щоденно у вигляді чаю чи як додаток до страв.
Американські дослідники навіть стверджують, що імбир може усунути проблему печії повністю.
2. Загальне зменшення запальних процесів в організмі
Запальні процеси лежать в основі або ж є супутниками більшості наших хвороб. Часто запалення є реакцією організму та вказують на проблему. У будь-якому випадку, імбир тут здатен бути дуже помічним і доречним. Люди з хронічними запальними станами, такими як артрит, можуть відчути велике полегшення від імбиру.
Він є корисним і для загоєння різного роду травм.
3. Мінімізація ризику онкозахворювань
Окрема тема – імбир та онкозахворювання. Проводиться чимало досліджень, які вивчають вплив імбиру на ракові клітини. Деякі з них показали, що імбир, наприклад, здатен вбивати клітини раку яєчників швидше та безпечніше, ніж деякі хіміотерапевтичні препарати.
Також імбир дуже добре запобігає запальним процесам у кишківнику та товстій кишці, що є важливим, бо такі запалення вважаються факторами ризику для розвитку пухлин у цих органах.
4. Покращення травлення
Імбир – чарівний природний антибіотик, який має дуже позитивний вплив на органи травлення. Зокрема, він здатний усувати шкідливі бактерії, як викликають різноманітні розлади шлунку.
Імбир також добре справляється з нудотою, та стимулює вироблення слини, що є невід’ємною частиною здорового травного процесу.
5. Зменшує та знімає головний біль
Маєте мігрень і часті головні болі? Імбир та його протизапальні властивості знову прийдуть на допомогу. Імбир усуває біль без побічних ефектів.
Спробуйте. Його щоденне вживання майже гарантовано збереже вас від багатьох проблем, що їх викликає вживання ліків.
До того ж у вас можуть повністю пройти головні болі.
6. Помічник при схудненні
Ваш вірний напарник і постачальник цінних вітамінів при схудненні – теж імбир. Він зарядить, підтримає, вмотивує! Відомо, що імбир підтримує та прискорює метаболізм, а це важливо, оскільки жорстка низькокалорійна дієта часто той самий метаболізм – сповільнює. А це значить, що й саме схуднення зупиняється.
Щоденна невелика доза імбиру може легко запобігти й цій проблемі.
7. Відновлення після тренувань
Болять м’язи після тренувань чи перевантажень?
Дослідження показують, що імбир є помічником і тут.
Щоденне його вживання зменшить больові відчуття й пришвидшить відновлення м’язів .
Після всього почутого важко знайти причину НЕ їсти імбир щодня, авжеж?
Солодкувато-пряний пряний смак імбиру ідеально підходить для використання його в хлібцях, супах, салатах, других стравах.
Також корисно заварити запашний імбирний чай. Імбир – це чудова щоденна звичка.
Тож до вашої уваги осінні рецепти з чудодійною спецією:
Імбирно-гарбузовий хліб
180 г вершкового масла;
140 г рідкого меду;
1 яйце;
250 г очищеної гарбуза;
100 г коричневого цукру;
350 г борошна;
1 чайна ложка розпушувача;
1 столова ложка меленого імбиру.
[media=159989]
Приготування:
Змішайте розтоплене масло, мед, яйце і терту м'якуш гарбуза. Потім додайте інші інгредієнти і замісіть однорідне тісто. Викладіть в продовгувату форму для запікання, покриту пергаментом.
Випікайте хліб при температурі 180 ° C близько години, поки він не підрум'яниться.
Імбирний чай (класичний)
вода – 1 л;
корінь імбиру;
лайм або лимон;
мед
Приготування чаю:
Беремо 1 літр води. Додаємо в неї половину кореня імбиру, попередньо почищеного і натертого.
Доводимо воду до кипіння. Після цього – даємо завареному напою – настоятися 15 хв.
Далі – вичавлюємо лайм (це може бути лимон) і додаємо мед, але небагато – так,щоб наш чай не вийшов занадто солодким. Перемішуємо і даємо напою настоятися ще до 10 хв.
Проціджуємо і подаємо до столу.
Імбирний чай (лінивий, або – парубоцький)
Беремо шматочок імбиру до 2,5 см., подрібнюємо.
Кидаємо в чашку й додаємо м’яту
(можна додавати й інші трави чи зелений чай)
Заливаємо м’яту та імбир крутим окропом. Даємо настоятися хвилин 5-10.
Імбир – з’їдаємо.
Повторюємо двічі на день зранку та ввечері.
[media=159995] [media=159997]
Радіо Трек: НОВИНИ