Епідемія дифтерії загрожує Рівному

Через низький відсоток вакцинації від цієї недуги

Адже, як повідомив на останньому засіданні міськвиконкому начальник міського управління охорони здоров’я Віктор Іськів, рівняни не поспішають щеплюватися вакциною АКДП – від кашлюка, дифтерії та правця:

Засмучує досить низький показник АКДП, тобто цієї, що дифтерія. Ми чули, що в Хмельницькому був випадок, ніби підтверджений, що дифтерія. Не дай Бог, почнеться спалах – буде біда, тому що захворювання дуже тяжке, дуже велику інвалідизацію дає.

У нас за 2018 рік 67% дітей вакциновано.

За словами Віктора Іськіва, щоб нація була захищена, треба, щоб не менше 95% людей було вакциновано. Тому він закликав щеплюватися. І нагадав, що не тільки дітям, а й дорослим раз у десять років потрібно щеплюватися цією вакциною. Вона є у медзакладах, абсолютно безкоштовна, і ніяких ускладнень від неї ні в Рівному, ні в Україні загалом не було. 

А ось кір налякав мешканців Рівного і навіть батьки, які досі довідки про щеплення вакциною КПК (від кору, паротиту, краснухи) своїм дітям купляли, тепер віддають перевагу вакцинації.

Так, у 2017 році щепилися цією вакциною 77% мешканців міста, це в основному діти, у 2018 – вже 97%, а цього року рівень вакцинації очікують ще вищий. 

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень