Сім продуктів, які шкодять серцю: ви їх точно вживаєте

Деякі продукти можуть негативно впливати на ваше здоров’я

Бекон

Більшість калорій, які містить бекон, походять від насичених жирів, які підвищують рівень “поганого” холестерину в організмі. Це може збільшити ризик серцевого нападу або інсульту.

Крім того, у беконі велика кількість солі, що може підвищити артеріальний тиск і змусити серце працювати набагато інтенсивніше.

Вживання великої кількості солі може сприяти розвитку інсульту, хвороб серця та серцевої недостатності. Крім того, консерванти, які містяться в беконі, також пов’язані з цими проблемами.

Червоне м’ясо

Багато людей вибирають червоне м’ясо через його багатий і смачний смак, проте велике споживання яловичини, баранини чи свинини може значно збільшити ризик серцевих захворювань та діабету.

Це може бути зумовлено вмістом в цих видів м’яса великої кількості насичених жирів, які можуть підвищувати рівень холестерину.

Отже, якщо ви бажаєте продовжувати насолоджуватися червоним м’ясом, рекомендується обмежувати порції та віддавати перевагу нежирним частинам, наприклад, філе або яловичому фаршу.

Білий рис, хліб та макарони

Усі ці три продукти можуть негативно впливати на здоров’я серця, не містять корисної клітковини, вітамінів та мінералів. Часте вживання рафінованих злаків може спричинити перетворення їх у цукор, який тіло зберігатиме у вигляді жиру. Такий підхід може призвести не лише до набрання зайвої ваги, але й підвищити ризик розвитку діабету 2-го типу та хвороб серця.

Піца

Ця страва може бути здоровою і корисною, якщо ви готуєте її самостійно вдома. Проте більшість піц на винос та заморожених варіантів містять надмірну кількість жирів, натрію та калорій, що може значно підвищити ризик серцевого нападу.

Тому при виборі піци рекомендується вибирати тонку, бажано цільнозернову скоринку, з меншою кількістю сиру та більшим додаванням овочів.

Також слід уникати пепероні та ковбаси, оскільки вони містять найбільшу кількість шкідливої солі.

Алкоголь

Якщо ви споживатимете алкоголь помірно, це не нашкодить вашому серцю, та якщо ви будете пити його надмірно, це означатиме, що у вас підніметься кров’яний тиск, і може виникнути серцева недостатність та проблеми із вагою.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень