Найбільш шкідливі продукти для серця та судин за версією кардіологів

Здорове харчування – це запорука хорошого самопочуття

У будь-якому віці треба приділяти значну увагу своєму раціону. Якщо у молодості це закладає цеглинки здорового майбутнього, то у зрілому віці це передусім турбота про якість життя. 

Кардіологи визначили їжу, яка  шкодить серцю та судинам. На першому місці трансжири, які підвищують холестерин та рівень атеросклерозу. Це зокрема швидкоїжа, масложирова продукція, кондитерські вироби.

Також негативно на стані організму позначається вживання кухонної солі. У результаті починає затримуватися рідина в організмі, виникають набряки, гіпертонічні захворювання. Тому краще відмовитись від додаткової солі в раціоні. Все ж таки багато продуктів вже включають цей компонент. Наприклад, хліб, сухі сніданки, соєвий соус, томатний сік, оливки тощо.

Цукор теж погано впливає на організм, оскільки уповільнює обмін речовин та призводить до зайвих кілограмів.

Краще відмовитися і від перероблених м'ясних продуктів та напівфабрикатів, у яких багато підсилювачів смаку та інших шкідливих добавок.

Підвищують «поганий» холестерин й насичені жири. Наприклад, це можуть бути жирні сорти сиру, свинина, рослинні олії (кокосова та пальмова).

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень