Шведський стіл: їжа, яку категорично не можна брати, навіть якщо хочеться
Чого не слід їсти зі шведського столу на прикладі Єгипту
На відпочинку треба бути особливо акуратними з вибором продуктів зі шведського столу.
Річ у тім, що у спекотних країнах у рази зростає ризик отруєння.
Декілька порад щодо того, які продукти на шведському столі слід оминати стороною, якщо не хочете зіпсувати собі відпочинок – на прикладі Єгипту.
Вода з глеків
В Єгипті пити воду з глечиків не варто за будь-яких умов – швидше за все, це вода з-під крана. Навіть якщо ні – ви все одно не знаєте її походження.
В готелі пийте воду виключно з пляшок, а також перевіряйте, чи була пляшка перед цим закрита.
Фрукти нарізані на шматочки
Якщо вам захотілось фруктів, обирайте цілісні плоди або ті, які принесли з собою. Ви не можете знати, як їх чистили та чим нарізали. Ще варіант - вони можуть довго лежати в теплі й вирощувати в собі бактерії.
Страви, у складі яких є яйця
Ресторанні кухарі не завжди для страв використовують яйця першої свіжості.
Визначити їхню свіжість у приготовленому вигляді неможливо. До того ж невідомо, як довго яйця зберігались. Тому ризикувати однозначно не варто.
Десерти з кремом
Десерти з кремом чи вершками завжди повинні зберігатися в холодильнику. Але на шведських столах у готелях це - рідкість. До того ж у спеку попит на них невеликий, тому вони можуть довго стояти у задушливому приміщенні.
Є ризик того, що десерт потрапить до вас уже зіпсованим, але ви цього не помітите через велику кількість цукру.
Сира риба та суші
Шведський стіл навряд може похвалитися високоякісними стравами з сирої риби. Є дуже висока ймовірність того, що вона там несвіжа.
Виняток – якщо у вас дуже дорогий готель, та й то не у 100% випадків.
Навіть якщо ви палкий шанувальник японської кухні, не варто ризикувати здоров’ям.
Джерело: DIP
Радіо Трек: НОВИНИ