Щоб не прийняли за росіянина: пояснили, як поводитися за шведським столом

Є прості правила

Фото - Depositphotos
Фото - Depositphotos

Не всі, вирушаючи у відпустку, пам’ятають, як треба поводитися, коли ви опиняєтеся в ресторані з необмеженою кількістю страв.

Існує декілька простих правил, як поводитись за шведським столом, щоб не ловити косі погляди й не здатися іншим гостям і персоналу якимось дикуном, наприклад, росіянином.

Не кладіть усі страви в одну тарілку

У ресторанах зі шведським столом багато хто хоче скуштувати всього і більше. Тому вони в три поверхи складають на одну тарілку основні страви, закуски, салати та десерти. Так робити не варто. Якщо ви все ж хочете спробувати все, використовуйте різний посуд - тарілки теж дають у необмежених кількостях.

Фото - Depositphotos
Фото - Depositphotos

Не варто класти в одну тарілку кілька видів м’яса чи риби, а потім ще й складати зверху десерт. Краще візьміть декілька тарілок основної страви з гарніром та салатом, а окремо покладіть солодке.

Дочекайтеся своєї черги

Часом дуже голодні й невиховані туристи намагаються якнайшвидше покласти собі в тарілку якомога більше їжі. Тому, якщо доводиться чекати, поки звільниться ложка або щипці для накладання їжі, вони дістають другу з іншої страви. Так робити не варто.

Фото - Depositphotos
Фото - Depositphotos

Якщо є страва, порізана на шматочки або подана порційно, не варто довго стояти з виделкою та вибирати найкращий шматочок. Це затримує інших відпочивальників, а також ображає кухарів - наче зі стравою щось не так. Оберіть візуально шматок, який хочете взяти, а потім підійдіть і покладіть його в тарілку.

Не беріть нічого руками

Це правило - одне з головних. Навіть шматок хліба, фрукти чи десерт найкраще взяти спеціальним інструментом.

Робіть все мовчки та швидко

Коли людина розмовляє, з її рота виходить більше бактерій і слини. Біля шведського столу вони можуть потрапляти в тарілку з загальною стравою. Тому найкраще робити все мовчки та швидко.

Джерело: DIP

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень