Шукали палац Любомирських, а знайшли замок Несвицької у Рівному

Про це в ексклюзивному коментарі для Радіо Трек розповів директор Рівненського обласного краєзнавчого музею Олександр Булига.

З його слів, фундамент, який знайшли при розкопах у Рівному, археологи відносять до часів палацу Любомирських. Знахідка датується ХІХ століттям. А от щодо речей, які виявили під час розкопок, то вони значно старіші. Археологи припускають, що це речі із замку засновниці Рівного княгині Марії Несвицької, які датуються ХV-XVI ст.

Зауважимо, що це лише одна з версій походження знахідок, виявлених під час пошуків у Рівному палацу Любомирських. Більше історики зможуть сказати згодом, після більш детальних розкопок та проведення експертизи.

Нагадаємо, що з бюджету Рівного на перший рік робіт уже виділено 350 тисяч гривень. Додамо, що маєток Любомирських був розташований на окремому підвищенні на берегах Усті, але не зберігся до нашого часу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Рівному під час розкопок палацу Любомирських знайшли підземелля.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень