Розкопки палацу Любомирських: знайшли підземелля

Ймовірний підвал, який був у маєтку Любомирських

В ході археологічної експертизи Палацу Любомирських у Рівному з`явилися перші результати. Археологи поблизу стадіону «Аванград», де ведуться розкопки, віднайшли частину підвалу замку. Як говорить археолог, який займається розкопками, Олексій Войтюк, позитивний результат дослідження уже є:

Археологи сканують ґрунт металошукачем

- На даному етапі якраз частина фундаменту скоріш за все. Товщина пристойна стрічки. Видно, що цегла широкоформатна. Результат вже є. Частина споруди однозначно відносилася до палацу князів Любомирських якраз на XIX століття. Якраз я зараз у підвалі основної споруди.

Рештки посуду та скла XIX століття

Нагадаємо, що з бюджету Рівного на перший рік робіт уже виділено 350 тисяч гривень. Додамо, що маєток Любомирських був розташований на окремому підвищенні на берегах Усті, але не зберігся до нашого часу.

Рештки посуду

Відбиток лапи собаки на цеглині. Археологи кажуть, що такі випадки - рідкість

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень