В Україні посилили відповідальність за викрадення автомобіля

Тепер штрафом не відбудешся

Президент України підписав закон, який передбачає тюремне ув’язнення за викрадення авто.

Про це повідомляє пресслужба голови держави.

Згідно зі змінами, за незаконне заволодіння транспортним засобом більше не передбачено покарання у вигляді штрафу — такі дії караються обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк, — йдеться у повідомленні.

Ще більш жорстке покарання — за викрадення машини з використанням електронних пристроїв для втручання в роботу технічних засобів охорони. Такий злочин каратиметься позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Ще суворішим буде покарання за такі самі дії, якщо вони вчинені організованою групою або поєднані з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або ж викрали авто.

За це передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до 12 років з конфіскацією майна або без такої.

У пояснювальній записці документу зазначається, що якщо майно повернули цілим і воно не потребує ремонту або потребує незначного, шкоди юридично не було, і викрадач міг відбутися штрафом.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень