Питання життя: в Україні обіцяють збільшити штрафи водіям, які не пропускають «швидку»

Іноді «швидка» не встигає довезти хворого

В Україні можуть збільшити штраф для водіїв, які не пропускають карету "швидкої допомоги". Про це під час щоденного брифінгу заявив глава МОЗ  України Максим Степанов, - повідомляє УНІАН.

Існує проблема щодо того, як водії пропускають "швидку допомогу". І я переконався сам, коли ми їздили на виклики. Не завжди наші водії, які перебувають на дорогах, пропускають карету швидкої допомоги, - сказав міністр.

Степанов також додав, що покарання слід посилити, оскільки від швидкості пересування автомобіля з медиками залежить життя громадян.

Час може йти на хвилини, тому важливо швидко довезти людину до лікарні.
 

Статистичні дані показують, що близько 67% машин "швидкої допомоги" не приїжджають на виклик вчасно. Таким чином дві третини пацієнтів не отримують необхідну екстрену медичну допомогу. Лише 17 – 18% "швидких" вкладаються у відведений час. Встановлені нормативи - 10 хвилин по місту і 20 хвилин - по передмістю. За цей час мають доїжджати не менше 75% "швидких".  Насправді більшість прибуває несвоєчасно.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень