П’яний за кермом – злочинець. З 1 липня запроваджено кримінальну відповідальність

Покарання стає більш жорстким

1 липня 2020 року набуває чинності Закон, яким запроваджується інститут кримінальних проступків. Таким тепер вважається кермування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння.

Кримінальний кодекс України доповнено статтею 286-1, за якою

керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, караються штрафом від 17000 грн. до 34000 грн. (раніше штраф становив 10200 гривень) з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Таке ж покарання:

за передачу керма особі, яка перебуває в стані сп’яніння чи під впливом лікарських препаратів, які знижують увагу

за відмову водія від проходження медичного освідування на стан сп’яніння

за вживання водієм після дорожньо-транспортної пригоди за його участю алкоголю, наркотиків та лікарських препаратів, виготовлених на їхній основі (крім тих, що входять до офіційно затвердженого складу аптечки або призначені медичним працівником), або після того, як транспортний засіб був зупинений на вимогу поліцейського.

За повторне вчинення – штраф 51000 грн. з позбавленням права керування транспортними засобами на строк від двох до трьох років.

Викладено в новій редакції ст. 130 «Керування суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції» Кодексу України про Адміністративні Правопорушення.

Кримінальний проступком вважаються дії, які не несуть великої суспільної небезпеки і за вчинення яких передбачене менш суворе покарання, ніж за злочин.

Зміни мають спростити розслідування цих категорій правопорушень.

За повідомленням сайту Судової влади України.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень