Штрафи за все – обіцяють одне, а платять зовсім інше: українка поскаржилася на роботу у Польщі

Її щоденний заробіток становить 1180 грн.

Про це йдеться у групі українців, які працюють у Польщі, у Facebook, - пише businessua.com

Людей сотні, норми, магазину немає. Штрафи за все. Лякають, що поїдемо додому. Там не було автобусної зупинки. Обіцяли по 6 злотих за луб'янку, платили по 4,5 злотих, – розповідає українка.

За її словами, українцям неподалік Любліна платять близько 13 злотих на годину. Таким чином, за восьмигодинний робочий день можна заробити 104 злотих, або близько 944 грн.

Більшість українців працюють по 10 годин, а за день заробляють 1180 грн.

Ми трохи були в шоці з сестрою. Наші жінки кажуть, що це добре. Загалом не сподобалося працювати на полі. Дощ, заробітку немає, норми скрізь, спека, – поскаржилася жінка.

 

Як знайти роботу і не стати жертвою обману


Марія Кузенко, керівниця відділу легалізації Міграційної платформи EWL, розповідає: переважно жертвами шахраїв стають українці, які вперше приїжджають на роботу до Польщі та не знають правил легалізації та працевлаштування.

Серед поширених схем:

  • робота без оформлення. Якщо факт нелегального працевлаштування з'ясується, це може стати причиною для депортації.
  • обіцянки «особливих» умов. Українцям пропонують хороші умови проживання та зарплату. Однак опісля дають зарплату нижчу, а роботу важчу, сподіваючись, що працівник погодиться і на таке.
  • фальшиві оголошення. «Роботодавець» в інтернеті просить заповнити анкети, надати документи, а потім використовує їх для того, щоб заволодіти рахунком співробітника.

Анна Джоболда, директорка департаменту рекрутації міжнародного агентства з працевлаштування Gremi Personal, розповідає: у Польщі великі підприємства не беруть людей безпосередньо, вони шукають працівників через агенції праці. І це єдиний можливий легальний спосіб знайти роботу, якщо йдеться про велике підприємство.

Для довідки: з 1 липня 2023 року мінімальна зарплатня в Польщі становить 3600 злотих брутто (32 тисячі грн). Мінімальна погодинна ставка у Польщі складає 23,50 злотих брутто (205 грн).

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень