Шок почався. Українці отримали квитанції з новими тарифами за світло

Сім'ї, де платили 280 грн, тепер мають сплатити 411 грн

У червні в Україні зросли тарифи на електроенергію. Тепер вони не мають поділу залежно від обсягу споживання. Усі платять однаково – 2,64 разом з ПДВ за кіловат.

Сім'ї, де споживають близько 150 кіловатів на місяць – тепер платять за світло 400 грн на місяць.

Уряд запевняє, інші тарифи не зростатимуть. Комунальним підприємствам місцеві ради можуть компенсувати різницю у тарифах, аби зберегти чинні тарифи для населення і не погіршити якість надання послуг через брак грошей на зарплату персоналу чи проведення планового ремонту.

За словами глави уряду, загальна сума субвенцій регіонам складає 92 млрд гривень. При цьому зараз фіксують суттєвий приріст у доходах місцевих бюджетів.

Залишки коштів на рахунках місцевих бюджетів та бюджетних установ уже становили 170 млрд грн. Тобто коштів на місцях достатньо, у тому числі для того, щоб підтримувати власні комунальні підприємства та не підвищувати зараз тарифи, - додав прем'єр.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень