Що за рідина витікає зі сміттєвозів КАТП 1728, і чому вона так тхне. Пояснення директора

Суть у сортуванні

Мекшканці будинку на Міцкевича, 40 скаржаться, що сміттєвози КАТП 1728 протікають. Після прибирання сміття машина лишає потоки смердючої рідини з-під відходів. Рівняни кажуть, сморід відчувається навіть із вікна другого поверху.  

Начальник Ростислав Кралюк каже, що проблема у неналежному сортуванні відходів:

В нас у місті немає поділу на суху та мокру фракцію. В один контейнер кидають все: залишки різні, лушпиння картоплі, і кавуни, і пластик туди ж кидаємо. Все в один. І ось у нас і виходить, якби в нас була суха, мокра – лушпиння би кидали і шкірки від кавунів в один бак, а пластик тощо – в інше. А в нас усе скидають разом. І відповідно за такої температури стаються такі моменти.

Розділяти сміття на мокру та суху фракції, за словами чиновника, немає сенсу. На Рівненщині відсутня сортувальна лінія, а розділені відходи на сміттєзвалювалний полігон комунальники не возитимуть.

Утім, в КАТП сміттєвози таки перевірять, і якщо знайдуть недоліки – усунуть їх. Це можуть бути не лише дірки, але й неналежна щільність контейнера у сміттєвозі. Нагадаємо також, що через відсутність поділу на вологе та сухе сміття рідина витікає й зі сміттєвих баків, на що рівняни також не раз нарікали. 

Утім прибирати це сміттєвики вже не зобов'язані, адже за прибудинковими територіями доглядають обслуговуючі компанії. 

Торік сортувати сміття почали у Вінниці та Львові. Також сміття ділиться на небезпечні для довкілля відходи. При цьому суху фракцію додатково розділяють на скло, пластик та змішані ТПВ.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень