Що нового чекає на українців у листопаді 2020 року: ТОП-10 змін місяця

Огляд змін на листопад 2020 року

Карантинні зони

Нове епідемічне зонування почне діяти з 00 годин 00 хвилин 2 листопада (понеділок). До червоного рівня епідемічної небезпеки будуть віднесені 112 адміністратівніх одиниць з 20 регіонів (зараз їх 100); Київ все ще залишається у помаранчевій зоні.

Крім того, Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 30 жовтня оновила рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Е-Візи за новою процедурою

З 1 листопада 2020 року українські електронні візи (е-Візи) будуть оформлюватися за новою процедурою.

Серед основних нововведень:

- заявник зможе обрати бажану процедуру оформлення е-Візи: звичайний або терміновий порядок (з подвоєнням тарифної ставки у разі термінової процедури);

- е-Візи видаватимуться значно швидше: термінове оформлення е-Візи займатиме лише 1 робочий день, а звичайна процедура розгляду становитиме 3 робочі дні (дотепер термін розгляду візових клопотань сягав 9 днів);

- на додаток до існуючої разової е-Візи з'явиться новий тип віз: е-Віза для дворазового в'їзду;

- диференційовані тарифні ставки консульського збору суттєво знижуються: замість 85 дол. США за оформлення разової е-Візи тепер консульський збір за разову е-Візу становитиме 20 дол. США, за дворазову - 30 дол. США.

Заборона на вилов риби

З 1 листопада 2020 року розпочнеться осінньо-зимова заборона на вилов риби на зимувальних ямах у водоймах України. Триватиме вона до закінчення зимового періоду 2021 року. Про це повідомляє пресслужба Державного агентства рибного господарства.

У цей час дозволяється вилов на ділянках для любительського рибальства поза межами зимувальних ям.

Держрибагентство створило інтерактивну мапу зимувальних ям. На ній зазначено водойми та місця, де вводиться дана заборона.

Подешевшання квитків Інтерсіті

Укрзалізниця з 1 листопада 2020 року зменшує вартість проїзду у вагонах 1 класу швидкісних поїздів Інтерсіті+ на 15% у внутрішньому сполученні. Про це повідомив в.о. члена правління Укрзалізниці Олександр Перцовський.

Також він повідомив, що вартість проїзду буде змінюватися не лише залежно від дати, а й дня тижня, у який пасажир здійснює подорож.

Зокрема, дешевше користуватися вагоном 1 класу швидкісного поїзда у вівторок, дорожче — у п’ятницю, оскільки діють різні коефіцієнти індексації тарифів. Крім того, при купівлі квитків «туди — зворотно» діє знижка 10%.

Найбільше пасажири поїздів Інтерсіті+ зможуть заощадити на вартості проїзду у вагонах 1 класу, якщо купуватимуть квитки за 30 діб до дати відправлення поїзда. Діє програма лояльності: «купуй раніше – плати менше».

Безвіз до Єгипту

Уряд Єгипту прийняв рішення скасувати візовий збір для іноземних туристів, які прибуватимуть до губернаторств Південний Синай, Червоне море, Луксор та Асуан. Про це повідомляють на фейсбук сторінці Посольства Єгипту в Україні.

Туристи будуть звільнені від сплати візового збору у період 1 листопада 2020 року до 30 квітня 2021 року.

Однак, вимога щодо обов’язкової наявності негативного результату ПЛР-тесту, зробленого не раніше, ніж за 72 години до прибуття до Єгипту, наразі залишається без змін.

Разом з тим, існує можливість здачі такого тесту по прибуттю в аеропорти Шарм-ель-Шейх, Хургада, Марса Алам, Таба. Вартість тесту становитиме $30!

Електронні  шкільні журнали та щоденники 

Міністерство освіти і науки України розпочало впровадження безкоштовного програмного забезпечення для створення та ведення шкільних електронних журналів та щоденників.

Після остаточного налагодження системи, державні е-журнали та е-щоденники зможуть застосовувати у своїй роботі всі українські школи на безоплатній основі.

Очікується, що нововведення запрацює по всій країні уже в листопаді поточного року

250 відділень Укрпошти працюватимуть без вихідних

Укрпошта збільшує кількість робочих днів у найбільш завантажених відділеннях по всій Україні на час «високого» сезону. Адже саме до «чорної п’ятниці», новорічних і різдвяних свят обсяги відправлень національного поштового оператора значно зростають.

Із 1 листопада без вихідних почнуть працювати 200 відділень Укрпошти, а з 1 грудня - ще 50 поштових офісів, більшість з яких розташовані у обласних центрах та великих містах України.

У Рівному без вихідних працюватимуть три відділення пошти

  • м.Рівне, вул. Відінська, 44;
  • м.Рівне, вул. Князя Острозького, 4/6;
  • м.Рівне, вул. Соборна, 56.

Графік роботи у всіх однаковий: пн-пт 08:00-20:00; сб 10:00-17:00; нд 10:00-15:00

Ціна на газ

Газ здорожчає. Його вартість для побутових споживачів у листопаді підвищиться на 35%.

"Зміни цін на газ у листопаді зумовлені насамперед сезонним фактором і збільшенням оптової ціни на блакитне паливо", –йдеться в повідомленні "Нафтогазу".

Таким чином, ціна на природний газ у листопаді в рамках тарифу "Місячний" становитиме 6,33 грн/куб. м з ПДВ (без вартості розподілу). Для тих клієнтів, які в листопаді підключать тариф "Річний", ціна газу на наступні 12 місяців становитиме 6,45 грн/куб. м з ПДВ (без вартості розподілу).

Клієнти, які підключили тариф "Річний" у попередні періоди, продовжать платити за газ за ціною, яку зафіксували при переході на літній тариф.

"Заспокоювачі" дорожнього руху

В Україні з 1 листопада буде введено нові стандарти дорожнього руху. Вони стосуються переліку стандартних засобів, що використовуються на дорозі для "заспокоєння" руху.

Зокрема, тепер, крім "лежачих поліцейських", пригальмовувати водіїв будуть "острівці безпеки", бордюрні розширення, чокери та розділові смуги".

Скасування дії ЕЦП

Закон про електронні довірчі послуги абрав чинності ще 7 листопада 2018 року. Він скасував таке поняття як електронний цифровий підпис (ЕЦП) та ввів замість нього нове: КЕП – кваліфікований електронний підпис.

Проте на момент набрання Законом чинності всі платники користувалися ЕЦП, а КЕП не було ні в кого. З метою запобігання «електронного колапсу», Закон дозволив платникам повноцінно користуватися ЕЦП ще два роки з моменту набрання чинності Законом.

7 листопада 2020 року платники, які досі користуються ЕЦП замість КЕП, втратять можливість підписувати електронні документи та звітність.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень