Кого і за що штрафуватимуть: що зміниться для власників електрокарів у 2020-му

Низка нововведень у законодавстві

Понад 25 тис. електромобілів і гібридних авто зареєстрували в Україні станом лише на 1 червня 2019 року.

З кожним місяцем їх кількість зростає, тож для власників подібних авто довелося дещо розширити законодавство.

Про цьогорічні нововведення, які вже набрали чинності, повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький:

З 1 січня 2020 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення доступу до інфраструктури зарядних станцій для електромобілів».

По-перше: цей Закон вносить зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Закону України «Про дорожній рух», які дозволять законодавчо захистити право водіїв, чиї транспортні засоби оснащені електричними двигунами, на доступ до зарядних станцій для електромобілів.

По-друге: Закон доповнив новими частинами статті 122 КУпАП та 152-1 КУпАП.

Тепер зупинка чи стоянка транспортних засобів на місцях, що позначені відповідними дорожніми знаками та/або дорожньою розміткою, на яких дозволено зупинку чи стоянку лише транспортних засобів, оснащених електричними двигунами (одним чи декількома), а так само створення перешкод водіям транспортних засобів, оснащених електричними двигунами (одним чи декількома), у зупинці або стоянці — тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 до 510 грн).

Таке ж покарання передбачене і за паркування транспортних засобів на місцях, призначених для паркування транспортних засобів, оснащених електричними двигунами (одним чи декількома).

По-третє: передбачається введення для транспортних засобів, оснащених електричними двигунами спеціальних номерів із зеленим кольором шрифту, а також запровадження нових дорожніх знаків: «Для електромобілів», «Крім електромобілів», «Станція зарядки електромобілів».

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень