Що думають рівняни про майбутнє підвищення мінімальної зарплати?

Озвучене Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом майбутнє підвищення з нового року мінімальної зарплати - до 3200 гривень, викликало у когось схвалення, у когось - острах, у когось - іронію

Мешканці Рівного обговорюють цю тему у соцмережі Фейсбук. Ось деякі з найцікавіших думок:

Serhiy Pinchuk Збільшення мінімальної зарплати вдвічі - це універсальний засіб для вирішення багатьох проблем, але передусім - проблеми субсидій. В умовах, коли на субсидію претендуватимуть понад 60 % населення країни, коли стає зрозуміло, що закладених у бюджеті 52 млрд.грн. на субсидії буде недостатньо, коли немає повного обліку витрат енергоресурсів, коли монетизацію субсидій провести нереально і зрозуміло, що ці кошти отримають монополісти на підставі незрозумілих нормативів, коли МВФ вимагає не підвищувати частку субсидій в бюджеті як умову наступного траншу - підвищення зарплати до рівня, який дозволить населенню самостійно сплачувати комунальні платежі виглядає єдино правильним рішенням. Краще виділити ті самі кошти населенню не субсидіями, а зарплатою. І питання з адресністю і монетизацією знімається саме по собі.

Oleksandr NovikOleksandr Novik По перше, на субсидії це вплине на наступний рік. По друге, це призведе до зрівнялівки, якщо не буде зміни в розрахунках тарифної сітки.

Микола ОрловМикола Орлов Хід сильний, особливо політично) Всі, хто будуть мати менше за мінімалку, тепер у соцзахисті будуть по документах підтягуватись як такі, що її отримують. Але не всі зможуть перевести працівників на 0,5 ставки, решта підуть або в тінь, або в центр зайнятості. Тому - виграш це чи ні - можна відповісти, добре поклацавши на калькуляторі. Більша зарплата бюджетників+частина більшої зарплати комерц сектору+збільшені відрахування пдфо - субсидії-нові безробітні-сховані зарплати, ті, що по 0,5 ставки будуть. Принаймні, у вимоги МВФ вписується така політика

Volodymyr Parkhomenko Volodymyr Parkhomenko А чи не з'їсть це підвищення хвиля інфляції, як це було щоразу в 1990-х? Адже ціни на ринку зростуть автоматично - хіба ні?

Ян Янко в США мінімалки нема взагалі, тому, напевно, там економікою займаються, а не клацають на калькуляторі в надії з нічого зробити щось

Вячеслав КоваленкоВячеслав Коваленко Володимире Пархоменко. Яка інфляція? В нас ціни на більшість товарів вже більші за європейські. Звідки? Якщо висока собівартість, то прийдеться скорочувати кількість адмінперсоналу по перше. Тому що нічого не виробляють а їдять. Так це безробіття. Але скільки можна плодити бухгалтерів і економістів, коли їх і так вже на одного робітника припадає з десяток. Не занадто?

Юрій Дюг Юрій Дюг Урок в школе, тема урока - "Игровые задачи на развитие логики" 
Учительница спрашивает: 
- Что произойдет, если всеразрушающее ядро, врежется в неразрушаемую стенку? 
Вовочка: 
- Водка подорожает, Марь Ивановна! 
- Это почему? 
- А у меня отец говорит: "У нас в России всегда так, сначала какая-нибудь непонятная фигня произойдет, а потом водка дорожает."

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень