Що віщує розсипаний цукор: народні прикмети

Прикмети наших пращурів

Бабусі та прабабусі часто використовували цукор для ворожіння. Вірили, що розсипавши трохи цукру на столі, можна було передбачати майбутнє.

Символи та візерунки, утворені кристалами, трактувалися як передбачення подій.

Існує багато повір'їв, пов'язаних з цукром. Наприклад, якщо цукор закінчується в будинку, це може віщувати матеріальні проблеми.

Старші покоління часто радять тримати запас цукру надміру, щоб уникнути фінансових труднощів.

Протягом століть вважалося, що цукор має магічну силу залучення щастя та любові. Дехто навіть створював солодкі амулети.

Існує повір'я, що, якщо розсипати цукор на підлозі чи столі, це призведе до сварок та непорозумінь у будинку.

За іншою прикметою, якщо розсипати цукор за столом чи під час приготування їжі, то незабаром очікується поповнення бюджету, вихід із фінансових складнощів, збільшення доходу. Подібні матеріальні блага обіцяла і випадково розбита цукорниця.

Якщо цукор розсипався на підлогу в квартирі, то сварки домочадців, що раніше відбулися, скоро вирішаться і чекає швидке примирення.

Якщо інцидент стався біля вхідних дверей перед будинком – можна очікувати хороших гостей. Якщо розсипався вже у квартирі в коридорі на килимок, то можуть незабаром з’явитися нові меблі або має бути ремонт.

Для збирання цукру, розсипаного на підлогу або на стіл, вважали за найкраще використовувати світлу чисту тканину або папір.

За народними повір’ями, після цього слід матеріал загорнути в пакет і винести на вулицю, де висипати вміст під дерево. Іншим варіантом називають висипати такий цукор у кімнатний горщик із квіткою.

А ось що не радили, то це просто зібрати на совок розсипаний цукор і викидати у відро зі сміттям – вважалося, що так можна власноруч перервати реалізацію тих позитивних “солодких” змін у житті.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень