Чи можна підбирати знайдені на вулиці монети: народні прикмети

Прикмети наших пращурів

Предки вірили, що монета, знайдена зранку та ще й натщесерце, притягує бідність. Тому таку монету ніколи не підбирали.

Існує прикмета, що якщо ти не дійшов до тієї стадії, коли нема за що купити хліба, то не варто підбирати знайдену на землі монетку, оскільки комусь вона більш необхідна.

Інші тлумачення твердять, навпаки, що будь-якій знайденій копійці слід віддати низький уклін, неодмінно піднімаючи її. Більш того, слід подякувати Господу за таке благословення монетою.

Якщо монета лежить до вас «орлом», то вона принесе удачу і її можна і потрібно підняти, якщо «решкою» — краще пройти повз.

Багато повір’їв рекомендують підняту монетку не класти в кишеню, щоб уникнути неприємностей, а віддати по дорозі жебракові – тоді удача і багатство повернеться до вас обличчям.

У одному сходиться більшість тлумачень прийме — не можна піднімати монети (як і паперові купюри), що лежать на перехресті доріг.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень