Що робити, якщо вас підвищили, а зарплата – не змінилася

Приводів плакати немає, доки ви не спробуєте всі варіанти отримати вигоду

Соціальні дослідження показали, що майже третина менеджерів середньої ланки натрапляли на підвищення без збільшення заробітної плати. Фахівці кажуть, що таке трапляється і в цьому немає нічого особливо страшного, але ситуацію потрібно тримати під контролем

По-перше, треба стежити, щоб цей невигідний період не затягувався (адже буває всяке – можливо, у фірми на даному етапі просто немає можливості платити більше), а по-друге, краще відразу придумати, що робити, якщо ситуація не зміниться.

Планування

Це сталося – вас підвищили. Але якщо у вашої компанії вузькі фінансові можливості, навряд чи разом з підвищенням збільшився і об’єм вашого гаманця.

Після підвищення краще відразу звернутися безпосередньо до керівника з розмовою про очікувану зарплату і бонуси.

Почніть розмову з того, що ви дуже раді своєму новому положенню і готові, як завжди, викладатися на максимум. А вже за пів року будете готові обговорити й фінансову сторону підвищення – за підсумками роботи на новій посаді.

Розмовляти з босом краще особисто – без зайвих вух, але точно не через месенджер.

Якщо ж керівник не йде назустріч та ігнорує ваші запити про підвищення зарплати, це вагомий привід задуматися про зміну місця роботи.

Спробуйте добитися інших – нематеріальних бонусів

Якщо з підвищенням не склалося – спробуйте домогтися якихось інших бонусів. Маєте ж ви отримати хоч щось

Подумайте про свої навички, які ви хотіли б відточити або про те, чому додатково хотіли б навчитися і що могли б використовувати у роботі (краще – у будь-якій, а не на цьому конкретному місці) і – вперед!

Якщо у компанії немає коштів виплачувати вам більшу зарплату, можливо, знайдуться шляхи, які допоможуть вам отримати нові корисні знання. А це – додаткові опції до вашого резюме

Намагайтеся заздалегідь продумати стратегію і негайно відмітайте пропозиції, які не додадуть вам корисних навичок, бо може бути й таке, що керівництво, бажаючи заощадити, може відправити вас на якісь банальні (і не надто ефективні, як можна здогадатися) курси підвищення кваліфікації.

Пошукайте інші можливості

Якщо результат переговорів про зарплату йде не в ту сторону, краще пошукати нове місце роботи. Насамперед добре подумайте, щоб не випустити з уваги нічого важливого, тоді можете починати пошуки, паралельно оновлюючи резюме.

Порада: відразу вказуйте бажану зарплату та бонуси.

Втім, будьте дуже обережні з пропозиціями від прямих конкурентів, які напевно захочуть отримати такого фахівця. Важливо зберігати робочу етику, оскільки ситуація в будь-який момент може обернутися проти вас, нещадно зруйнувавши вашу ділову репутацію.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень