«Якщо я втрачу цих акторів, ми загубимо цей театр», - Петрів з м. Рівне до депутатів (ФОТО)

Директор драмтеатру підібрав слова, аби зарплати митцям підвищили

Фотоколаж Радіо Трек

Обласна рада додала кошти на зарплати митцям, пише сайт обласної ради.

Під час розгляду проєкту бюджету Рівненської області на 2021 рік порушили питання розміру заробітних плат у галузі мистецтва.

Депутат обласної ради, художній керівник Рівненського обласного академічного музично-драматичного театру Володимир Петрів звернув увагу колег на дуже низький рівень заробітних плат не лише працівників драмтеатру, а й артистів Рівненського обласного театру ляльок та Рівненської обласної філармонії.

- Ми маємо найменший штатний розпис. Якщо говорити про те, наскільки ми є забезпечені... У нас оклади – мінімальна зарплата в більшості членів колективу.

 

Де знайти спеціалістів, якщо ми розвалимо театр, який створювався 20 років, щоб в нього ходили повні зали?.. Якщо ми його загубимо, то будемо мати тільки те приміщення, яке бачимо на картинці!

 

Вони (актори) вже кидають театр і їдуть працювати в інші. Двоє вже звільнилися і поїхали працювати в Київ, бо там більша зарплата.

 

В сусідніх театрах є надбавка за статус академічності, яка може сягати 100%. Ми маємо надбавку в статусі академічності - 20%...

 

У нашого колективу, в більшості, заробітна плата 7 - 9 тисяч грн. Якщо я втрачу цих акторів, ми загубимо цей театр, - повідомив Володимир Петрів.

Водночас Володимир Петрів

вніс пропозицію збільшити фінансування не лише для драмтеатру, а для галузі мистецтва в цілому.

А, позаяк у проєкті бюджету таких цифр депутати не знайшли, то запропонували перерозподілити кошти й таки збільшили видатки на заробітні плати працівникам мистецьких установ.

Загалом рішенням сесії додали понад 2,7 млн грн.

За даними Володимира Петріва, Рівненський драматичний театр, який має статус академічного й увійшов в десятку кращих в Україні серед двохсот, за рівнем фінансування займає останню позицію.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень