Українським вчителям та медикам підвищать зарплати: названо терміни та суми

Уряд виділив цього року на зарплати вчителям майже 100 млрд грн

У 2021 році в Україні будуть збільшені зарплати вчителям та медикам. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду.

Для нас одним з пріоритетних завдань є збільшення виплат вчителям та лікарям.

 

Сьогодні уряд затверджує нову тарифну сітку для розрахунку зарплат працівникам бюджетних установ. Наше рішення дає можливість збільшити зарплати вчителям вже цього місяця майже на 20%, - сказав Шмигаль.

Також він додав, що уряд виділив цього року на зарплати вчителям майже 100 млрд грн, тому це рішення прораховано і забезпечено відповідними коштами.

Посадовий оклад вчителя без категорії закладу загальної середньої освіти з 1 січня 2021 року становитиме 4 тис. 859 грн, що на 809 грн більше, ніж було з вересня 2020 року.

Про це заявив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет, повідомила пресслужба МОН.

За його словами, посадовий оклад вчителя вищої категорії з 1 січня 2021 року - 6 тис. 461 грн. Це на 1 тис. 076 грн більше, ніж було з вересня 2020 року.

Усі доплати, надбавки й інші заохочувальні виплати зберігаються та будуть нараховуватися до збільшених посадових окладів, - додав Шкарлет.

Шмигаль зазначив, що крім підвищення зарплат вчителям, уряд заклав кошти ще й на підвищення зарплат медикам - на 30% цього року.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень