McDonald's стежить за працівниками, які вимагають підвищення зарплати

«Родина слышит»

Колаж Радіо Трек

Спеціальний розвідувальний підрозділ створила корпорація McDonald's, аби стежити за незадоволеними співробітниками.

Компанія збирає «стратегічні розвіддані» про робітників, які виступають за підвищення мінімальної зарплати до 15 доларів на годину. «Мак» вважає це загрозою власній безпеці та уже кілька років шпигує за ними. Про це повідомляє «Громадське» із посиланням на журналістів-розслідувачів.

У США діє рух, який називається Fight for $15. З 2012-го активні співробітники сфери громадського харчування утворили рух, який бореться від американської влади та бізнесу підвищення мінімальної зарплати, яка уже понад 10 років тримається на рівні 7,25 долара за годину. Учасники руху влаштовують протести у США та інших країнах

Фото The Guardian

Активність Fight for $15 добилася того, що американський Конгрес  справді може затвердити федеральну мінімалку на рівні 15 доларів за годину. Низка штатів уже пішла на зустріч цим вимогам.

Утім керівництво McDonald's відмовляється від переговорів з активістами та заперечує, що це їхні працівники. У розпорядженні журналістів опинилися документи, які підтверджують, що керівництво «Мака» створило секретний підрозділ, який збирає «стратегічні розвідувальні дані» про «контрагентів» компанії та «політичну інформацію про складні політичні умови на складних ринках, які можуть призвести до серйозних збоїв у бізнесі та вплинути на повернення інвестицій».

Фото The Nation

Компанія зокрема відстежувала, «як і де Fight for $15 атакує бренд McDonald's» або «як Fight for $15 реалізує свої цілі на 2020 рік».

«Секретна служба моніторить особисті зустрічі активістів у «віртуальних» протестах, соціальні мережі, використовуючи фейкові аккаунти. Усе це робиться з метою з'ясувати стратегію активістів, зуміти протистояти їй і дізнатися, де ключові гравці та з ким вони знайомі», — розповів виданню неназваний колишній співробітник корпорації.

Коли журналісти Vice опублікували своє розслідування, представник McDonald's заявив, що воно «наповнене неправдивою інформацією». Він не заперечував, що компанія має команду, яка «зосереджена на виявленні будь-яких потенційних загроз безпеки, що можуть завдати шкоди команді та франшизі».

«Ми зобов'язані стежити за активністю протестів працівників, які можуть ставити за мету порушення роботи ресторану, що може загрожувати безпеці персоналу та клієнтів», — додав представник корпорації.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень