Що робити, якщо газовики не вмикають газ після перевірки мереж. Мер Рівного відповів

Лайфхак від міського голови 

«Рівнегаз» більше не шантажуватиме мешканців міста відключеннями. У цьому запевнив міський голова Олександр Третяк. Йдеться про вимоги газовиків поставити підписи під актами розмежування після проведених перевірок.

Раніше у місті були такі проблеми, втім зараз голови ОСББ та керівники управлінських компаній знають що робити.

Міський голова Рівного Олександр Третяк
Міський голова Рівного Олександр Третяк

Існує також спосіб перевірити мережі, якщо власників помешкань немає вдома, і для цього не потрібно відключати населенню газопостачання, заявив в ефірі Радіо Трек міський голова Олександр Третяк:

 - Ситуація наступна. Якщо відключають газ на період технічного обслуговування. Голова ОСББ чи управлінської компанії в курсі що робити. Ми зустрічались з головами ОСББ та представниками «Рівнегазу» і домовились, що «Рівнегаз» не буде шантажувати мешканців будинків. Тобто не буде вимагати підписувати акти розмежування.

 

 

З 1 липня в дію вступає закон про зони відповідальності. Це перше. Друге – це те, що після завершення технічного огляду газових мереж газовики й справді мають пройти по кожній квартирі й оглянути мережі на предмет потенційного витоку газу. Щоб убезпечити усіх і виявити проблеми, якщо такі є. Це огляд перед запуском.

 

Але, якщо у квартирі немає власника, чи він за кордоном, чи там просто ніхто не живе, це не привід залишати весь під’їзд чи будинок без газу.

 

У газової служби є можливість поставити на верхніх поверхах відповідний манометр, прилад який вимірює тиск газу, якщо він там буде показувати стабільний тиск і не буде коливань, відповідно витоку газу у тих квартирах немає, тобто газ можна вмикати.

Тож міський голова радить рівнянам вимагати від газовиків використання манометрів.

Мер переконує, що голови ОСББ та управлінські компанії мають на це право і повинні напрацювати спільну позицію у цьому питанні.

Нагадаємо, на початку червня рівняни, яким тиждень не вмикали газ після перевірки мереж, хотіла перекривати дороги у Рівному. 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень