Що не можна підбирати із землі 8 серпня, щоб не притягнути нещастя: народні прикмети

8 серпня за новим церковним календарем православні віряни згадують чудотворця Мирона

У чудотворця Мирона просять зцілення від хвороб, фізичних і душевних, здоров'я для близьких та заступництва перед Богом. 

Зазвичай в цей день великі вітри. Тому й прозвали в народі святого Мирона «вітрогоном». 

Вітер, на думку наших предків, 8 серпня мав магічну силу. У цей день люди виходили на відкриту місцину, де гуляв вітер і промовляли свої бажання.

Самотні дівчата 8 серпня моляться Мирону, щоб знайти пару. Щоб приворот подіяв, дівчата виходили на перехрестя, ставали обличчям до вітру і голосно кричали ім'я свого коханого. 

За народними звичаями 8 серпня йдуть до лісу по гриби та ягоди, також вважається, що цього дня слід запросити в дім гостей - що більше гостей, то більше щастя.

Що не можна робити 8 серпня

У цей день заборонено лаятися і скаржитися на життя. В іншому випадку, вірили, що вітер підхопить ці слова і зробить їх реальністю.

Також 8 серпня заборонено вологе прибирання. За старих часів вірили, що людина в цей день вимиває не тільки бруд, а й щастя з дому.

Не варто будувати плани на далеке майбутнє, інакше все трапиться не так, як замислювалося.

Пращури вважали, що чаклуни можуть наводити вроки на вітер, а також за допомогою вітру переносити чужі хвороби. Тому в цей день нічого не можна підіймати на перехрестях.

Особливо це стосується металічних предметів - монет, ключів, прикрас.

Прикмети на 8 серпня

  • Якщо в цей день вихори особливо сильні, то холодно буде до бабиного літа.
  • Якщо зранку видніється іній, то в наступному році буде хороший урожай.
  • Який Мирон, такий і січень.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олеся Шевчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень