Що потрібно принести в дім 2 серпня, щоб захиститись від зла та хвороб: народні прикмети

2 серпня за новим церковним календарем православні віряни згадують первомученика Стефана, папу Римського

У народі Святий Стефан вважався покровителем коней. Тому в його день доглядали за кіньми, міняли їм підкови, розчісували гриву і додавали свіжу зелень в корм. Також проводили прибирання в стайні.

Згідно з традиціями, у цей день треба напувати коней свяченою водою, зануривши в неї будь-срібний предмет. Вважали, що це допоможе захистити тварин від нечистої сили та хвороб.

Також всією сім'єю 2 серпня збирали польові квіти: волошки, ромашки, маки, з яких належало сплести так званий Стефанів вінок.

Його зазвичай вішали в хаті на покуті. За прикметами, такий вінок відганяв будь-яку нечисть від дому і приносив здоров'я домочадцям.

Вірили, що сила вінка зберігається аж до наступної весни. На травах із цього вінка готували цілющий чай - вважали, що він допомагає одужати тому, хто захворіє.

Що не можна робити 2 серпня

Категорично заборонено в цей день ображати тварин, кричати на них, проганяти. У того, хто буде погано ставитися до тварин, життя складеться нещасливо.

У цей день не хваліться своїм достатком і особистими досягненнями, інакше заздрісники вас наврочать.

Не можна 2 серпня брати або давати гроші в борг. Через це можуть з'явитися серйозні і затяжні фінансові проблеми.

Триває Успенський піст, який розпочався 1 серпня і триватиме до свята Успіння Богородиці 15 серпня. У цей період забороняється бурхливо веселитися, а тим, хто постить, не можна вживати продукти тваринного походження.

 

Народні прикмети на 2 серпня

  • Якою буде погода на Степана - таким буде і весь вересень
  • Дощ 2 серпня - погана погода буде весь місяць, але зате буде хороший урожай картоплі
  • Я кщо зранку сухо - наступні 6 тижнів буде посуха

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олеся Шевчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень