Що буде з комуналкою, доки триває війна в Україні? Кабмін ухвалив важливе рішення

Влада прекрасно розуміє, що частина громадян зараз не має можливості платити за комунальні послуги

З початком військових дій в Україні частина компаній згорнула діяльність, деякі з них відпустили персонал «у вільне плавання» на невизначений термін. І тепер людей, які залишилися без стабільного доходу, дуже хвилює, чи не втратять вони житло, якщо не зможуть своєчасно оплачувати комунальні послуги.

З роз'ясненням виступив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов. Каже: комунальні служби, звісно ж, чекають регулярної оплати за послуги, адже змушені працювати у надскладних обставинах і нині - ще більше, аніж зазвичай, потребують ресурсів.

Та при цьому, навіть при несплаті за послуги або при оплаті не в повному обсязі споживача не відключатимуть від водо-, тепло-, електро- чи газопостачання.

 

Уряд вже ухвалив необхідне рішення.

На період воєнного стану за несплату або неповну оплату послуг ЖКГ заборонено:

  • нарахування та стягнення штрафів/пені;
  • стягнення інфляційних нарахувань;
  • стягнення відсотків.

—  Постанова стосується всіх комунальних послуг без винятку, — наголошує міністр.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що військовий стан не звільняє від обов’язку оплачувати комунальні платежі, однак штрафи і пеня у цей період не нараховуються. Громадян закликають у міру можливості оплачувати комірне, адже допомагає підтримувати економіку України у нормальному стані й, окрім того, це ще й своєрідна підтримка ЗСУ

Джерело: ФАКТИ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень