ДОВІЧНЕ даватимуть в Україні мародерам і диверсантам — ВР (+ФОТО)

Державних зрадників чекає те саме

Мародери у Маріуполі. 2022 рік. Фото з мережі
Мародери у Маріуполі. 2022 рік. Фото з мережі

Учора, 3 березня, Верховна Рада України підтримала посилення кримінальної відповідальності за державну зраду, диверсії та мародерство.

Згідно проєктом закону №7116 «Про внесення змін до Кримінального кодексу щодо посилення відповідальності за злочини проти основ нацбезпеки України в умовах дії режиму воєнного стану»:

  • за державну зраду запроваджують покарання у вигляді позбавлення волі на 15 років або довічного позбавлення волі з конфіскацією майна (досі за таке карали позбавленням волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такої);
  • за диверсію в умовах воєнного стану передбачено максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на 15 років або довічного позбавлення волі з конфіскацією майна (досі було позбавлення волі на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої).

Також запроваджується заборона на амністію осіб, які скоїли державну зраду та диверсію.

Як бачимо, затримують за мародерство не лише чоловіків. Усі несуть однакову відповідальність перед законом, наголошують в Нацполіції України
Як бачимо, затримують за мародерство не лише чоловіків. Усі несуть однакову відповідальність перед законом, наголошують в Нацполіції України

Крім того, законопроєктом №7124 «Про посилення відповідальності за мародерство в умовах війни, розв’язаної Росією проти України» передбачено:

  • крадіжка в умовах воєнного стану буде каратися позбавленням волі на строк від 5 до 8 років (ст. 185);
  • грабіж в умовах воєнного стану – позбавленням волі на строк від 7 до 10 років (ст. 186);
  • розбій (заволодіння майном) в умовах воєнного стану – позбавленням волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна (ст. 187);
  • вимагання під час воєнного стану – позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна (ст. 189);
  • привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем в умовах воєнного стану – позбавленням волі на строк від 5 до 8 років (ст. 191).

Чергові затримані мародери. ФОТО -- Нацполіція України
Чергові затримані мародери. ФОТО -- Нацполіція України

Також підвищується мінімальна межа покарання за мародерство.

Так, за викрадення на полі бою речей, що знаходяться при вбитих чи поранених (мародерство), загрожуватиме позбавлення волі на строк від 5 до 10 років (досі було 3-10 років).

Фото -- Нацполіція України. Мародери
Фото -- Нацполіція України. Мародери

Разом із тим ВР ухвалила два законопроєкти, які запроваджують відповідальність для колаборантів. Йдеться про осіб, які свідомо співпрацюють з державою-агресором. Для них передбачили до 15 років позбавлення волі. Крім того, їм закриють доступ до військової служби та допуск до державної таємниці.

Зауважимо, що ці законопроєкти наберуть чинності, щойно їх підпише Президент України Володимир Зеленський.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень