Шансів на виживання практично немає: які дерева НЕ можна саджати восени?

Перелік

Досвідчені садівники знають, що осінні посадки можуть порадувати раннім урожаєм та пишним цвітінням у наступному сезоні. Однак не всі дерева та чагарники підходять для пізніх посадок. Деякі рослини просто не встигнуть вкоренитися, тому шансів на успішну зимівлю вони не мають. 

Які дерева і кущі не варто саджати восени? 

Кісточкові рослини, зокрема, сливи, вишні, черешні погано приживаються при осінній посадці, адже їм потрібно більше часу на вкорінення. Осіннє похолодання може настати раптово, а пагінці не встигнуть прижитися до морозів.

Не слід саджати восени теплолюбні дерева і чагарники, наприклад, персик, абрикос, мигдаль. Пізня посадка з високою вірогідністю буде для них згубною.

Які дерева та чагарники можна садити восени?

Зимостійкі сорти яблуні, груші, горобини, а також горіхи чудово приживуться при осінніх посадках. Серед ягідних чагарників варто обрати усі види смородини та порічок, аґрус, жимолость. Ці рослини рано починають вегетаційний період, тому легше адаптуються при осінній посадці, ніж при весняній.

Звісно, завершити осінню посадку треба до настання стійких морозів. Важливо дати змогу землі осісти і забезпечити краще вкорінення. Молоді саджанці потребують регулярного поливу до настання холодів.

Джерело: OBOZ.UA

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень