Обов'язково вивезіть до того, як прийдуть холоди: що не можна залишати на городі до весни?

Перелік

Осінь – це не лише час збирання врожаю, а й відповідальний період підготовки присадибної ділянки до зими.

Важливим компонентом цього процесу є прибирання рослинних залишків та іншого сміття, яке відіграє ключову роль у запобіганні поширенню хвороб та шкідників у наступному сезоні.

У цій статті ми розглянемо основні види відходів, які необхідно видалити з ділянки до настання холодів, і пояснимо, чому це важливо для здоров'я саду та городу.

Приділіть увагу прикореневій зоні плодових дерев

Тут накопичуються гнилі та пошкоджені плоди, які деякі садівники залишають у надії на природне добриво. Але такий підхід може спричинити проблеми.

Гнилі плоди – ідеальне середовище для розвитку патогенів та шкідників. Вони можуть стати джерелом інфекції, яка пошириться садом навесні

Постарайтеся перебороти свою лінь і займіться збиранням опалених і пошкоджених плодів, щоб відправити їх у компостну купу. Оскільки на дозрівання компосту в середньому йде близько двох років, патогени загинуть, а органічний матеріал стане безпечним та поживним добривом для вашого саду.

Займіться збиранням рослинних залишків з грядок

Бадилля овочевих культур може стати притулком для спор грибкових захворювань, яєць шкідників та інших патогенів.

Ретельно зберіть її та додайте до компосту або спалить для отримання золи. Попіл, що вийшов, можна розсипати на грядках в процесі осіннього перекопування або залишити до весни, щоб використовувати перед посадкою нових культур.

Зберіть опале листя

Деякі дачники вважають, що листя – це природна мульча та добриво, проте листя частіше є джерелом шкоди для саду та городу, ніж користі, особливо якщо ви помічали ознаки грибкових захворювань на своїй ділянці.

Листя може містити суперечки патогенів, які успішно перезимують і з новою силою атакують рослини навесні, а товстий шар листя створює сприятливі умови для плісняви, грибків і приваблює гризунів.

Пізньої осені займіться збиранням листя і відправте їх у компост або спалить.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень