

Сливовий сезон триває
Історія сливового пирога у The New York Times почалася у 1983 році.
На початку вересня тодішня редакторка Меріан Беррос вперше опублікувала в газеті рецепт дуже простого сливового пирога, який їй дала Лоїс Левіна, співавторка кулінарної книжки «Елегантно, але легко». Публікацію розмістили в лівому нижньому кутку на сторінці зі знижковими купонами й короткою заміткою, що наближається сезон італійських слив, які як раз можна було купити за низькою ціною, пише ТСН.
Тоді у редакції й спрогнозувати не могли, що рецепт стане головним хітом видання. Але після публікації шанувальники завалювали редакцію листами, тож Меріан Беррос вирішила передрукувати рецепт наступного року в той самий час. Історія повторювалася до 1989 року, поки редактори газети не вирішили, що час покласти край цьому божевіллю.
Щороку газета отримувала купи листів від читачів:
- Чи не настав час надрукувати рецепт сливового пирога?
- Ви збираєтеся друкувати рецепт сливового пирога?, — писали читачі.
У своїй колонці Меріан Беррос написала, що це дійсно востаннє, коли рецепт публікують у виданні й попросила читачів його нарешті вирізати.
1989 року рецепт з'явився в газеті востаннє, але в трохи оновленій версії - в ньому замінили склянку цукру на три чверті склянки. Також він був надрукований трохи більшим шрифтом, ніж зазвичай, і обведений пунктирною лінією, щоб точно було зручніше вирізати. Але шанувальники були непохитні й продовжували вимагати публікації знову.
Літо минає, настає осінь. Ось у чому суть вашого щорічного рецепта. Не гнівайся на це, — написав один із шанувальників у своєму листі.
Тож рецепт і надалі продовжували друкувати у газеті, але в різних варіаціях: з іншими фруктами, ягодами, без яєць, без масла або з цілозерновим борошном.
Сама Меріан Беррос зараз на пенсії, але продовжує готувати пиріг за цим рецептом, ось тільки замість слив більше любить використовувати персики.
Інгредієнти:
Приготування:
1. Розігрійте духовку до 170 градусів.
2. Збийте вінчиком цукор і масло в мисці. Додайте борошно, розпушувач, сіль, яйця і добре збийте знову.
3. Викладіть тісто ложкою до форми. Покладіть половинки слив шкіркою вгору на тісто. Злегка притрусіть цукром і побризкайте лимонним соком, але тут потрібно орієнтуватися на солодкість фруктів. Посипте приблизно 1 чайною ложкою кориці.
4. Випікати приблизно 1 годину. Готовність перевіряти дерев'яною шпажкою.
Радіо Трек: НОВИНИ
51-річний Винник показав свого єдиного спадкоємця від Таюне (ФОТО)
Лінивий Наполеон за 30 хвилин. Виходить 1 в 1, як класичний торт (ФОТО)
Їхні прокляття завжди збуваються: астрологи назвали три пророчі знаки зодіаку
Фрукт, який вважають еліксиром щастя: він знімає тривогу та підіймає настрій
В Україну завезли отруйні овочі та фрукти: що в жодному разі не можна купувати?
У Рівному поряд з кафе "Fortissimo" знайдено пенсійне посвідчення, на ім'я Ремізова Віра Олексіївна За деталями звертайтесь за номером: +380964330774
У Рівному шукають вівчарку по кличці Луна. Зелений ошийник, зникла в районі Боярки 5 лютого. Номери власників: 0969732925
Біля магазина «Копійка» на розі вулиць Грушевського та Гайдамацької (колишня Струтинської) знайшли ключі. Телефонувати за номером: 0689097415