Шахраї почали «забувати» картки в банкоматах: у мережі попереджають про новий спосіб обману

Це нагадує давню «підставу» «Лежить гаманець на дорозі»

Тільки тепер це не гаманець, а банківська карта, і лежить вона не на дорозі, а нібито «забута» у картоприймачі банкомату.

Суть обману в тому, що в черзі до банкомата клієнт нібито забуває свою картку в картоприймачі.

Наступний відвідувач автоматично виймає карту, адже банкомат наполегливо нагадує, що через кілька секунд «проковтне» її. Після цього до людини підходить «забудькуватий» власник цієї карти у компанії з кремезними чоловіками, люб'язно дякує, перевіряє баланс і від подяк переходить до погроз, оголошуючи, що з карти зняті гроші.

Як правило, сума озвучується незначна, щоб жертва була зговірливіша. Напарники афериста, як правило, виступають в ролі «свідків», що з карти «забудькуватого» людина знімала гроші.

«Потерпілий» погрожує, що викличе поліцію, наголошуючи на те, на карті залишилися відбитки пальців. І вимагає грошей. Розрахунок на те, що не бажаюча «зв'язуватися» людина швидше розщедриться.

Як захиститися?

Ви вже попереджені і озброєні. Якщо побачили забуту карту в банкоматі - не виймайте її. Дочекайтеся, поки він сам її не "з'їсть" або нехай власник сам її витягне.

Не натискайте кнопок скасування та інших кнопок. Компанія чоловіків-свідків буде тиснути на те, що ви перед банкоматом стояли, на клавіатуру натискали, відбитки ваші є, вони все бачили.

Ваша бездіяльність вже є правильною дією. Їх головне завдання - змусити вас піти за сценарієм. Якщо ви не ведетесь - ви вже зруйнували сценарій цього лохотрону і позбавили їх головних інструментів тиску.

Викликайте поліцію, адже такий сценарій точно не входить у плани шахраїв.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень