Як продати комунальний металобрухт за мільйони - розповіли у Рівному

Відтепер і старі рівненські тролейбуси можуть перетворитися на нові

Фото ілюстративне

Влада Рівного може продавати збиткове майно через державну систему електронних торгів. Йдеться про майно, яке не приносить прибутку, а навпаки потребує витрат на утримання.

Міський голова Рівного Володимир Хомко підписав угоду із державним підприємством «СЕТАМ», створене Міністерством юстиції, через яке продається і арештоване майно, і майно місцевих органів самоврядування.

Отже, і старі рівненські тролейбуси можуть перетворитися на нові. Подібні випадки вже траплялися, говорить гендиректор Держпідприємства Віктор Вишньов:

- Старі списані тролейбуси можуть перетворитися на нові. Більше того, у нас подібні випадки були. Наприклад, ми продавали майно державного підприємства «Укренерго». Це були списані, якраз, автобуси. Старі, розібрані, тобто, ну це, фактично, металобрухт був. Великий за обсягами. Оціночна вартість була 5,6 мільйонів, вони вирішили, що виставлятися на перші торги будуть за ціною 7,3 мільйона, продали ми їх за 8 мільйонів. Всі були задоволені безмежно.  

Для місцевої влади користування сервісом безкоштовне, бо підприємство отримує відсотки від переможця торгів.

Серед переваг електронної системи також проста реєстрація на сайті, що дає можливість брати участь в аукціонах охочим з будь-якого куточка України – кажуть представники компанії.

Водночас, жодної небезпеки вони у цьому не бачать, адже, запевняють, що всі торги успішно проходять перевірки державних контролюючих органів.  

Наші новини завжди можна знайти у Facebook та Telegram

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень