Семеро правоохоронців потрапили у лікарню через бурштин

Старателі, за даними поліції, підпалили стаціонарний пост силовиків

Два повідомлення про незаконний видобуток бурштину надійшло 29 березня у чергову частину Сарненського відділу поліції - повідомляють з ГУНП в Рівненській області.

У першій половині дня працівник лісгоспу повідомив, що в урочищі «Мохи» Клесівського лісництва майже 30 старателів видобувають «сонячне каміння». Аналогічне повідомлення отримали правоохоронці вже після обіду, але кількість бурштинокопачів тоді вже зросла до півсотні.

В обох випадках під час приїзду слідчо-оперативної групи для документування кримінального правопорушення старателі чинили опір правоохоронцям, нецензурно лаялись, погрожували фізичною розправою. До того ж, аби унеможливити документування правопорушення, а в подальшому і вилучення обладнання для незаконного промислу, бурштинокопачі перекрили доступ до мотопомп, заблокувавши проїзд автомобілями.

А вже об 11.40 сьогодні, 30 березня, в урочищі «Гальбин» орієнтовно 30 чоловік підпалили металевий вагончик, який використовувався як стаціонарний пост для забезпечення публічної безпеки і порядку. Крім того, вранці поблизу Клесова  майже тисяча осіб перегородили дорогу для в’їзду в урочище «Смітник». Старателі погрожували поліцейським та чинили опір. У результаті сутички семеро правоохоронців потрапили до лікарні з тілесними ушкодженнями.

За фактом опору працівникам правоохоронного органу відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 342 Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування.

Детальніше на бурштинову тему читайте на нашому сайті тут.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень