Сексуальне насильство над дітьми: кількість таких злочинів на Рівненщині зростає

Переважно їх скоюють ті, хто заміняє дітям батьків

Що насамперед відзначають у прокуратурі Рівненщини – рівень дитячої злочинності зменшився у порівнянні з минулим роком.

Як зазначив перший заступник прокурора області Ігор Ольшанецький, цьогоріч цей показник, знизився на 8,3%, а кількість неповнолітніх, які вчинили злочини, зменшилась на 19,1%.

Утім за перші 5 місяців 2020-го рівень дитячої злочинності зріс у Млинівському, Дубровицькому, Сарненському та Радивилівському районах.

Із загальної кількості вчинених неповнолітніми кримінальних правопорушень майже половина - тяжкі.

А у структурі дитячої злочинності найбільше - злочинів проти власності.

При цьому із загальної кількості неповнолітніх, які перебувають у конфлікті із законом, 84% складають учні середніх та професійно-технічних навчальних закладів.

Як не прикро визнавати, однак підґрунтям для підліткової девіантної поведінки залишається недостатня роз`яснювальна превентивна робота у їх сім`ях, насамперед у тих, які перебувають у складних життєвих обставинах, домашнє насильство та жорстоке поводження з дітьми.

 

Слід вдуматися у цифри, на обліку служб у справах дітей перебуває 438 дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, з них 50 через вчинення стосовно них фізичного, психологічного та сексуального насильства. - зазначив під час наради Ігор Ольшанецький.

За його словами, особливе занепокоєння викликає тенденція до зростання кількості злочинів, пов’язаних із сексуальним насильством над неповнолітніми.

Так, упродовж поточного року зареєстровано 10 кримінальних проваджень за ознаками зґвалтування та розбещення, вчинені щодо малолітніх та неповнолітніх осіб.

При цьому, слід зауважити, що більшість із цих злочинів були вчинені особами, які спільно проживали разом з потерпілими та заміняли їм батьків.

Тому, за словами першого заступника голови Рівненської ОДА Сергія Подоліна, в області потребує активізації робота уповноважених органів щодо своєчасного виявлення та припинення жорстокого поводження з дітьми, їх захисту від домашнього та сексуального насильства та мінімізація негативного впливу на майбутнє малечі.

За матеріалами пресслужби Головного управління прокуратури у Рівненській області.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень