Секретний інгредієнт, який зробить шедевром звичайну печену картоплю (РЕЦЕПТ)
Картопля конфі – впевнені, ви її ще не готували
Цікавим і простим рецептом, який кожен може повторити вдома, поділився відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко.
На своїй сторінці в Instagram він розповів, як зробити звичайну печену картоплю неймовірно смачною та ніжною. Виявляється, для цього треба всього один «секретний» інгредієнт.
– Це означає, що ми запечемо її у великій кількості вершкового масла. Як бачите, нічого специфічного, але потім картопля буде дуже ніжною. Така, ніби ковдрочка для смакових рецепторів. Ще додамо сушений кріп, бо він тут добре спрацює, і окрім масла, візьмемо оливкову олію, бо мікс зробить смак багатшим, - пише Клопотенко.
Сам рецепт дуже простий
Інгредієнти:
- картопля – 1 кг
- масло вершкове – 80 г
- оливкова олія – 75 мл
- сушений кріп – 1 ст.л.
- часник – 3 зубчики
- сіль, перець – до смаку
Приготування:
Картоплю чистимо і тоненько нарізаємо. Важливо зробити шматочки картоплі приблизно однаковими за товщиною, бо це вплине на час приготування страви і те, наскільки добре пропечеться картопелька.
Змішуємо картоплю з розм’якшеним вершковим маслом (треба близько 20 г), оливковою олією, сушеним кропом і часником. Викладаємо зверху решту масла, накриваємо фольгою і запікаємо протягом 40 хв при 180 градусах.
Сіль та перець - до смаку.
Можна буде наприкінці зняти фольгу, щоб картопля зверху була золотистою
Радіо Трек: НОВИНИ