Легкий салат чи смачна намазка на хліб: що приготувати з кабачків? (РЕЦЕПТИ)
Страви, які готуються за 10 хв. Надзвичайно просто і дуже по-літньому!
У спеку хочеться з’їсти щось легке, смачне і не стояти довго біля плити. А ще на початку літа багацько кабачків! То чому ж не приготувати щось смачненьке саме з них?
Пропонуємо відразу 2 класні рецепти легких страв із кабачків.
Салат з кабачками і помідорами
Інгредієнти:
- кабачки – 2 шт.
- помідори – 200 г
- оливкова олія – 1 ст.л.
- соус Песто – 2 ст.л.
- сіль – до смаку
Приготування:
Кабачки нарізаємо тонкими скибочками – за допомогою терки для нарізки овочів. Додаємо кухонну сіль на свій смак і добре перемішуємо руками. Перекладаємо в сито, щоб стекла зайва рідина, і кладемо у чисту миску.
Наливаємо оливкової олії і добре перемішуємо ложкою. Викладаємо соус Песто і знову ретельно розмішуємо.
Солодкі помідори (наприклад, чері) ріжемо навпіл і відправляємо в миску до кабачків. Ретельно перемішуємо і подаємо до столу!
Намазка з кабачків
Інгредієнти:
- цибуля – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- кабачок – 1 шт. (великий)
- сіль і чорний перець – до смаку
- часник – 1 зубчик
- сир м’який (творог) – 150 г
- кріп – пучок
Приготування:
Цибулю нарізаємо дрібненько, а моркву натираємо на дрібній терці. Кабачок нарізаємо на маленькі кубики. Обсмажуємо цибулю на олії 2-3 хв. Додаємо моркву й далі обсмажуємо.
Викладаємо кабачки, солимо, перчимо, розмішуємо та обсмажуємо ще 2-3 хв. Накриваємо кришкою і тушкуємо 10-15 хв. Додаємо часник, пропущений через прес, розмішуємо.
Знімаємо з вогню, остуджуємо.
Перекладаємо все у кухонний комбайн, додаємо сир, дрібно нарізаний кріп і подрібнюємо до однорідної маси.
Джерело: Школа життя
Радіо Трек: НОВИНИ