«Самогубство» зі слідами чобіт на обличчі: батьки строковиків розповіли про підозрілі смерті своїх дітей (ВІДЕО 18+)

Деякі випадки вражають своєю зухвалістю

Після сюжету ТСН про те, що відбувається в частині 3021 Національної гвардії України в Дніпрі, де минулого четверга строковик розстріляв людей, в редакцію звернулися десятки людей, які розповідають про підозрілі смерті у військових частинах. У розповідях йдеться не лише про відому частину в Дніпрі, але й про інші підрозділи Національної гвардії. 

Батьки строковиків розповідають про вбивства, які слідство називає суїцидами, про цькування і булінг. У Нацгвардії ж, куди редакція направила декілька запитів, переконують, що переважно це випадки, коли батьки не приймають смерть своєї дитини.

Про деякі випадки, які вразили своєю зухвалістю, йдеться в середу, 2 лютого, в сюжеті ТСН

24-річний боєць Нацгвардії Ігор Гагін, який служив у Павлограді Дніпропетровської області, загинув 2018 року. Слідство по цій справі досі триває.

Спочатку слідчі розглядали лише одну версію загибелі  - самогубство.

 

Нібито боєць застрелився вночі на бойовому посту.

 

Сумніви в цьому у його матері Лариси з'явились одразу, щойно вона побачила тіло сина.

На посмертних світлинах Ігоря, які є в розпорядженні ТСН, видно сліди побоїв. (Дивіться у відео нижче).

Видно сліди чобота на носі... І на лобі було дуже видно відбиток від прикладу автомата. Я міряла сантиметром. Все сходиться, - розповідає Лариса Гагіна.

За словами пані Лариси, в її сина перед загибеллю був конфлікт з одним з офіцерів. Що саме не поділили - не знає, але є інформація, що саме цей офіцер приходив на пост до Ігоря, і чи то після, чи під час цього візиту пролунав смертельний постріл.

 

Коли ж тіло загиблого привезли додому, військовий капелан забороняв батькам відкривати труну. 

Хлопці його винесли з хати, і ми все ж таки відкрили і подивилися на сина, - зізнається мати загиблого військовика.

Керівник служби психологічного забезпечення головного управління Національної гвардії України В'ячеслав Олійник повідомив, що за останні 4 роки у Національній гвардії сталося 11 випадків суїцидів строковиків. Батьки 6-х з них звернулися до ТСН після розстрілу в Дніпрі минулого тижня. І вони упевнені - їхні сини не самогубці, а жертви. 

Я не знаю про такі випадки, щоби смерть сталася внаслідок впливу інших військовослужбовців, - заперечує полковник Олійник. 

Він запевняє, що строковики найчастіше вкорочують собі віку через фінансові труднощі або проблеми в родині. 

Натомість батьки загиблих хлопців переконують, що у їхніх синів жодної фінансової чи сімейної проблеми не було. 

У четвер, 3 лютого, батьки загиблих строковиків збираються приїхати до столиці на мітинг під Офісом президента. Так вони прагнуть добитися неупередженого слідства та справедливості.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень