Винен не один: стали відомі попередні мотиви розстрілу військових у Дніпрі (ФОТО/ВІДЕО)

Ймовірно, причиною злочину стали знущання зі стрільця

У Дніпрі строковик Артем Рябчук, який розстріляв чотирьох товаришів по службі та вахтерку заводу «Південмаш», міг піти на злочин через конфлікт на службі та реакцію керівництва підрозділу.

Про це на своїй сторінці Facebook написала народна депутатка Юлія Яцик. Конфлікт розпочався ще два місяці тому, передає Depo.Дніпро.

- Артем Рябчук попередив бійку між військовослужбовцями та доповів про подію керівництву. Керівництво підрозділу не вжило жодних заходів, а навпаки, виставило солдата стукачем, через що розпочалися знущання у підрозділі.

 

Хлопець чекав два місяці, доки зміг заступити у варту й отримати зброю, щоб помститися кривдникам.

Звичайно, це не виправдовує поведінку нацгвардійця.

 

Однак, невжиття керівництвом жодних заходів реагування на цю подію може бути підставою для притягнення до відповідальності і інших службових осіб, – припускає Юлія Яцик.

Перші коментарі Артема Рябчука щодо події такі:

Нагадаємо, 27 січня на заводі «Південмаш» о 3:40 ранку солдат строкової служби Артем Рябчук з автомата вбив чотирьох військовослужбовців Національної гвардії України та жінку. Після розстрілу він втік зі зброєю. Хлопець здався патрульним поліцейським у місті Підгороднє. Потім Рябчук розповів, що вбив вахтерку заводу, бо вона не випускала його на вулицю.

До слова, Нацгвардія виплатить 1,8 млн грн компенсацію родинам загиблих під час розстрілу. Також вони візьмуть на себе поховання.

 

Про це повідомив під час брифінгу командувач Національної гвардії України Микола Балан, який сьогодні ж подав у відставку, передає УНН.

Головний лікар лікарні ім. Мечникова у Дніпрі Сергій Риженко повідомив, що з постраждалих під час стрілянини у Дніпрі у найтяжчому стані перебуває 22-річна дівчина.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень