Нацгвардійська Дніпропетровська мафія нікого не щадить, - військова про частину, де вбили п’ятьох осіб

Вона поширює допис у соцмережах, бо хоче припинити вбивства

У п'ятницю суд обрав Артемію Рябчуку запобіжний захід - 60 діб під вартою, без альтернативи внесення застави.  Його триматимуть у СІЗО, а не на гауптвахті.

Напередодні сталася трагедія у Дніпрі на території «Южмашу» (Південного машинобудівного заводу). Солдат-строковик, 20-річний Рябчук Артемій, взяв автомат, після чого почав стріляти у своїх товаришів. Все це відбувалося у вартовому приміщенні, де було декілька десятків людей.

Загинуло 5 осіб – 4 чоловіки та одна цивільна жінка. Ще п’ятеро отримали поранення. 

Того дня Олена Лаповенко, яка служила у цій частині раніше, опублікувала допис, де намагається пояснити, що саме відбувається у цій частині. Подаємо її текст:

У військовій частині 3021 НГУ м. Дніпро караульна служба дуже важка!

 

Солдати в/ч 3021 неодноразово стискалися з неправомірними діями з боку командування. Потрібно постійно протистояти шаленому тиску у вигляді фізичної розправи, знущань, насильства та інше. 

 

Нацгвардійська Дніпропетровська мафія, рука якої руку миє, не щадить нікого.

 

Були випадки, коли солдати срокової служби не витримували знущання від начальства та закінчували життя самогубством. Факти стиралися. Керівництво отримувало підвищення й відчувало всемогутність. Така всемогутня мафія...

 

Скалічені долі хлопців та дівчат, забране їх життя і здоров'я, безліч порушень прав і свобод службовців, у тому числі доведення до самогубства, примусове лікування у психіатричних лікарнях та безліч іншого.

 

Здоров'я дітей було втрачено під час служби. Замість надання медичної допомоги, їх закривали подалі від усіх, робили з них інвалідами.

 

Там, де не має гідного керівництва, яке працює на захист Держави та благо Співвітчизників, там існує мафія, в якій є свої закони та правила. Мафія ніколи не буде на боці звичайних українців. Тому не лише самі люди будуть знецінені, а їх життя і здоров'я. Це рано чи пізно призведе до таких трагедій, яка сталася сьогодні.

 

Ця подія допомогла мені усвідомити, що треба відповідати не лише за себе, але й за інших. Кожен українець, кожен нацгвардієць винен за тих дітей, чиї долі ламаються у закритих частинах. 

 

Через наше мовчання гинуть люди, ламаються долі молодих перспективних жінок і чоловіків.

Крім того, спливли на поверхню історію батьків чиї діти за версією керівництва частини наклали на себе руки. Втім, батьки переконані, що їх синів і доньок або довели до такого вчинку, або намагаються приховати їх вбивство.

Вони глибоко співчувають родинам загиблих, але мають аргументи в захист Артемія Рябчука. 

 Сюжет сьогодні вийшов в ефірі ТСН.

Наразі остаточно мотиви вчинку Рябчука не зрозумілі. Однак це не стало на заваді появи низки версій, більшість з яких вказують на те, що його цькували на службі. Рябчуку вручили підозру в умисному вбивстві, дезертирстві, а також у викраденні зброї і боєприпасів. 

Психічний стан строковика перевірять експертизи, які також мають встановити, чи був він у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння.

Крім того, у п'ятницю ДБР проводять обшук у військовій частині Національної гвардії. Вилучають документи щодо порядку проходження та організації служби, роботи з особовим складом, роботи психологів відповідного підрозділу, що необхідні для всебічного та повного розслідування даного кримінального провадження. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень