Самогубство для постачальників послуг, або Чому не треба підіймати тарифи на комуналку

Експерти пояснили, як вплине на комунальну галузь будь-яке подорожчання тарифів

Експерти комунальної галузі впевнені, що будь-яке підняття тарифів на тлі тотального подорожчання і зниження рівня доходів громадян неминуче призведе тільки до збільшення заборгованості за ці послуги.

Постачальники не отримають прогнозованого результату, впевнений голова спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

Згідно з заявами колишніх керівників Нафтогазу, собівартість видобутку українського газу становить від 1 до 2,5 грн/куб.м. Населенню ж газ продається майже по 8 грн/куб.м, комунальникам — по 16 грн/куб.м, бізнесу — по 25 грн/куб.м. Про яке в такому разі підняття тарифів на газ може йтися?, - апелює Попенко.

Збільшення вартості тепла та гарячої води призведе тільки до ще більшого зростання боргів за ці послуги. Попенко вважає, що єдине що НКРЕКП могла б переглянути, це тарифи на електроенергію. Але й в такому випадку це напряму вплине на інфляцію і вартість послуг, в першу чергу водоканалів. Щодо підняття тарифів на електроенергію для населення, експерт прогнозувати не береться, адже це швидше політичне рішення, а не економічне.

Зважаючи на зниження рівня доходів українців, в кінцевому результаті збільшення тарифів на комунальні послуги призведе до зростання видатків з бюджету на субсидії.

До питання підняття тарифів в уряді повернуться після завершення опалювального сезону. Комунальна галузь потребує коштів, адже необхідно проводити ремонти та відновлення зруйнованої окупантом інфраструктури.

Джерело: novyny.live

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень