Салат Швейцарський: Улюблений салат всіх європейців
Найситніший м’ясний салат
Пропонуємо рецепт смачного швейцарського салату, який у Швейцарії, і не тільки, готують на усі свята. Родзинкою салату є груша та заправка на основі свіжої зелені.
Солодка соковита груша чудово доповнює м’ясні продукти та солоні огірки. Салат виходить дуже ситним і поживним, його можна вживати як самостійну страву.
Інгредієнти:
- Копчена куряча грудка – 1 шт
- Свинячий карбонад (можна просто шинку) – 400 г
- Копчена ковбаса – 400 г
- Огірок – 2 шт
- Мариновані огірки – 2 шт
- Груша – 2-3 шт
- Майонез – 5 ст.л
- Лимон – 1/2 шт
- Сіль – на смак
- Зелень – на смак.
Копчену курячу грудку наріжте соломкою, помістіть у місткість, де змішуватимуться всі інгредієнти для салату.
Ковбасу теж наріжте соломкою, закиньте до курки. Так само зробіть і з шинкою.
Свіжі та мариновані огірки очистіть від шкірки, наріжте соломкою, помістіть у місткість із основним складом.
З груш зніміть верхній шар, видаліть серцевину, м’якуш нашаткуйте і додайте в салат.
Окремо підготуйте заправку. В оригіналі свіже листя тархуна дрібно нарубайте ножем. Тархун можна замінити петрушкою. У подрібнену зелень додайте майонез, видавіть лимонний сік. Суміш ретельно перемішайте, дайте постояти 10 хвилин, щоб майонез просочився смаком та ароматом зелені та лимона.
Густу заправку вилийте на салат.
Суміш ретельно перемішайте, щоб заправка добре просочила кожен елемент. Салат накрийте харчовою плівкою, поставте в холодильник на 1 годину для просочення та охолодження.
Через деякий час салат перекладіть у тарілку, подайте на стіл, прикрасьте цілими листочками м’яти чи петрушки.
Джерело: gospodynka
Радіо Трек: НОВИНИ