З нового навчального року у Рівному з’являться нові групи для дошкільнят

Їх поступово створюють на базі НВК

З нового навчального року у Рівному з’явиться кілька нових груп для дошкільнят, повідомила заступник начальника міського управління освіти Катерина Сичик:

- Практично 37-й садок завершуємо. Тих чотири класи, які було відкрито, вже вони не робили набір і в цьому році вони вже, фактично, завершують. У наступному навчальному році вони будуть дошкільним навчальним закладом, тобто чотири додаткові групи буде відкрито на базі НВК. Таку ж роботу ведемо з НВК №1, тобто, ще чотири дошкільні групи з’явиться поетапно - кожного року не йде набір класу, а іде набір групи дошкільної.

Про це йшлося під час депутатської комісії, яка досліджує питання нестачі місць у дитячих садочках міста.

Разом з тим, депутати хочуть перевірити функціонування центрів розвитку дитини.

Це, фактично, приватні дитячі садочки, але їхня діяльність - неофіційна. А отже, контролювати такі центри ані управління освіти, ані будь хто інший - не можуть.

Однією з причин тіньової діяльності фактично приватних садочків є підвищення зарплати, що тягне за собою і збільшення податків, говорить начальник відділу загальної, середньої та дошкільної освіти обласного управління Святослав Сидорук:

- Оці центри – це є дошкільні навчальні заклади, про них є відповідне положення. Разом з тим, вони не працюють в правовому полі. Вони беруть код економічної діяльності не «дошкільна освіта», а, наприклад, «надання консультацій». І при цьому надають дошкільну освіту. Чому вони беруть інший КВЕД – тому що інші КВЕДи не вимагають ліцензування. Якщо ж їм взяти КВЕД «дошкільна освіта», отримувати ліцензію – їм необхідно буде показувати необхідну кількість працівників.

Разом з тим, батьки, усвідомлюючи усі ризики, віддають своїх дітей у такі центри і задоволені їхньою роботою, каже голова депутатської комісії Любов Романюк. Бо це альтернатива для тих, кому не вистачило місця у дитячих садочках.

Таких центрів у Рівному чотири.

Тож депутатська комісія намагатиметься дослідити їхню діяльність, тим часом, розробляючи план розвитку інфраструктури комунальних дитячих садочків у Рівному.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень