Рятувальники застерігають - зима буде важкою

Вони попереджують мешканців про потенційно велику кількість надзвичайних ситуацій

Про це сьогодні на прес-конференції заявив заступник начальника обласного ДСНС Олег Панюк. Між тим, він зазначив, що працівники рятувальної служби до своєї роботи в складних засніжених умовах готові:

– Щоденно в оперативному розрахунку знаходяться 52 одиниці техніки та 191 чоловік особового складу на цілодобовому чергуванні по області. Ми готові і готові служби, з якими ми співпрацюємо щодо рятування людей у пожежо-небезпечний зимовий період, зокрема, під час заметів.

Панасюк наголосив, що в кожному районному центрі рятувальники облаштують щонайменше один пункт обігріву, де, зокрема, частуватимуть теплим чаєм.

Також на прес-конференції говорили про те, що на Рівненщині впродовж останніх декількох днів сталося 11 пожеж. Рятувальники зазначають, що це зумовлено похолоданням та нехтуванням людей правилами пожежної безпеки. Між тим, протягом попереднього осінньо-зимового періоду на території області виникло майже 630 пожеж, внаслідок яких загинуло 27 людей і 14 було травмовано. Цьогоріч рятувальники сподіваються це число скоротити і тому скликали прес-конференцію, аби нагадати мешканцям області про важливість дбайливого користування пічним та електрообігрівальним опаленням. А нагальність цього питання виникла після того, як в останні дні кількість пожеж стрімко зросла. Тому начальник навчального пункту обласного ДСНС Роман Пелех закликав рівнян дотримуватися правил пожежної безпеки, перевіряти перед використанням електронагрівальні прилади, а в кого є – підготувати до зими свої печі:

– Якщо в міській місцевості, в нас в основному пожежі в осінньо-зимовий період виникають через порушення правил експлуатації електричних приладів та необережне поводження з вогнем. В сільській місцевості - це в основному порушення правил експлуатації пічного опалення. Тож основні вимоги до печей - це перед опалювальним сезоном всі канали і труби мають бути очищені від сажі. Крім того, впродовж усього опалювального сезону є вимога, щоб вони чистились не менше одного разу на три місяці.

Рятувальники повідомили, що в цьому році під час пожеж (яких, до слова, було аж близько 1400), на Рівненщині загинули 32 людини Однак під час гасіння працівники ДСНС врятували життя 16-ти громадян та матеріальні цінності на суму більше 50-ти мільйонів. Тому нині дбайливе ставлення до опалювання домівок набуває неабиякого значення.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень