Чи може розвідка рф мати доступ до медичних даних мільйонів українців?

Чи в безпеці наші особисті дані?

Компанія «Київстар» викупила 69,99% акцій «Хелсі Україна». Тепер їй належить найбільший в Україні сервіс helsi.me.

Клієнтами цієї медичної інформаційної системи є 23 мільйони українців. До цієї системи під'єднано понад 1300 медичних закладів по всій країні та 50 тисяч медпрацівників.

«Kyivstar» належить «Альфа Групп». У цей холдинг входять такі компанії як «Альфа-банк» та «Моршинська». Одним зі співвласників компанії є Михайло Фрідман. Є інформація, що цей бізнесмен входить у коло найближчих друзів владіміра путіна.

Після початку війни цей олігарх одним із перших потрапив у списки санкцій Великої Британії. На сьогодні його статки становлять 15,3 млрд доларів. Чоловік має два громадянства: ізраїльське та російське, повідомляє GSMminfo.

На сьогодні активна аудиторія додатка «Хелсі» — це майже 4 млн громадян. Через додаток люди бронюють медичні консультації у різних фахівців.

Є підозри, що російські олігархи, які входять у коло путіна, можуть мати доступ до персональних даних мільйонів українців та передавати їх особисту інформацію  російській розвідці.

Чи справді це так працює, розповіли у компанії «Київстар»

«Київстар» – українська компанія, управління якою здійснює український менеджмент разом із наглядовою радою, до якої входять громадяни Німеччини, Туреччини та України.

Двоє з незалежних директорів «Київстар» є під санкціями росії за свою патріотичну діяльність. У прийняті рішень компанія діє самостійно та винятково в рамках законодавства України й інтересів нашої держави та клієнтів.

 

Підписання угоди відбулося між українськими компаніями «Київстар» та «Helsi» з метою популяризації та збагачення функціональності електронних медичних послуг.


Крім того, у компанії зауважили:

«Київстар» жодним чином не буде мати доступ до персональних, в тому числі медичних даних пацієнтів, оскільки це суворо заборонено законодавством.

 

Дані абонентів і пацієнтів – належать користувачу, надійно збережені та конфіденційні.

 

Угода ніяким чином не надає більше можливостей та доступу до будь-яких даних пацієнта в «Helsi». «Київстар» та «Helsi» залишаються окремими юридичними особами.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень